Mihai Sora, revoltat la varsta de 100 de ani: „Niste cotofene jurnaliste au nevoie de o interventie pe creier din partea lui Leon Danaila”

politica

Scriitorul Mihai Sora, in varsta de 100 de ani, este revoltat ca sunt jurnalisti care au pus la indoiala capacitatea chirurgului Leon Danaila, in varsta de 83 de ani, de a-si indeplini indatoririle de parlamentar. Danaila se afla pe primul loc pe lista de candidati pentru Senat a PNL Bucuresti.

Sora scrie pe Facebook ca „am mai multa incredere in discernamantul unui om ca Leon Danaila decat in agilitatile de maimutici ale parlamentarilor actuali”.

„Acum trei ani, in noiembrie 2013, haladuiam prin Iordania: pe cal, magar ori alte mijloace de locomotie. Si nu eram chiar ultimul in cardul de turisti. N-as fi escaladat, ce-i drept, Everestul, la cei 97 de ani ai mei de-atunci (nu neaparat din cauza lor, bata-i vina, doar ca Everestul e in alta tara.

Profesorul Leon Danaila are 83 de ani si este cap de lista la PNL, pentru Senat. Iar fete palide, cotofene jurnaliste au decis ca e prea vechi, vechiut, invechit, statut si inacrit pentru o asemenea functie.

Lasa ca Profesorul are mintea-brici, ca – pana mai ieri – era el insusi cu briciul in mana, operand pe creier atatia oameni (nu chiar pe toti, din pacate: ar fi avut nevoie de o interventie si cotofenele noastre)!
Dar sa presupui, din capul locului, ca un om ajuns la varsta cutare nu mai poate urmari o dezbatere, nu mai are neuroni pentru o discutie, pentru analiza unui text de lege sau orice altceva care tine de insasi extensia profesiei lui – aceea de a I N T E L E GE (intelligere) ce se intampla cu el si cu semenii din jur, in ipostaze infinit mai simple decat profesia propriu-zisa, – ei bine, presupunerea aceasta este o neghiobie in toata regula. Pentru ca ea activeaza tocmai anomaliile lumii in care traim – de la „generationismul“ de sorginte totalitara, la duhorile mediatice care iau suspiciunea si infatuarea drept m o d i v i v e n d i.

Nu stiu cum se va descurca Leon Danaila daca va fi ales in Senatul Romaniei (dupa cum nu stiu ce se va intampla cu vreun alt candidat, in afara celor care si-au dat deja arama pe fata, in legislaturile precedente). Ceea ce pot spune, insa, este ca am mai multa incredere in discernamantul unui om ca Leon Danaila decat in agilitatile de maimutici ale parlamentarilor actuali. Fata de ei, Profesorul Danaila porneste la drum cu un handicap: e prea civilizat ca sa se zbenguie din creanga in creanga, dintr-un partid intr-altul, sa traga cu urechea pe la usi ori sa invete, prin gaura cheii, tehnicile si urzelile rinoceritei, dansand cu veselie din corn.
„Discernamant“, da? Acesta este cuvantul-cheie. Nu numarul 83”, a scris Mihai Sora.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

Mai mult despre: , , ,


Comentarii: