Mihai Tudose demisioneaza, Dragnea ramane doar cu tribul analfabetilor. Reactia conducerii PSD

politica

Fostul premier Mihai Tudose a anuntat marti ca se inscrie in PRO Romania, afirmand ca a constatat cu tristete ca o parte din actuala echipa de conducere a PSD a inlocuit agenda publica cu agende personale.

”Raman in continuare in politica, adeptul valorilor democratice de stanga, devotat Brailei si Romaniei. Ma voi alatura unei echipe cu care impartasesc aceleasi valori, echipei PRO Romania si voi ramane omul, braileanul si romanul pe care il stiti. (…) Acum 27 de ani am intrat in politica din dorinta de a face ceva pentru Braila si pentru Romania. 27 de ani am fost membru PSD si nu am precupetit niciun efort pentru a face bine oamenilor, pentru a onora increderea celor ce m-au votat. Chiar si in cele mai grele momente prin care a trecut PSD am avut speranta ca lucrurile se vor indrepta. Astazi, aceasta speranta a disparut dupa ce in ultimul an am constatat cu tristete ca o parte din actuala echipa de conducere a partidului a inlocuit agenda publica cu agende personale, ca orice incercare de dialog si dezbatere interna a problemelor reale ale Romaniei nu este luata in seama”, a scris pe Facebook Mihai Tudose.

El sustine ca orice incercare de democratizare a deciziilor politice din PSD este sortita esecului.

”Cred cu tarie ca prioritatile, dezbaterile interne trebuiau sa fie despre spitale si sistemul de sanatate, scoli si educatie, infrastructura si reforma administrativa. Despre parcursul european al Romaniei. Despre parteneriatele strategice. Si da, si despre justitie. Dar despre o justitie corecta si pentru oameni. Nu doar pentru ,,unii oameni” … Am avut in ultimele luni foarte multe intalniri atat cu membri de partid, dar si cu oameni neimplicati politic, concluzia fiind aproape unanima: nu se mai poate! Aceasta atitudine a oamenilor m-a condus la una dintre cele mai grele decizii: demisia din PSD ca ultim gest de delimitare fata de acest mod de a conduce partidul si tara. Daca gestul meu va fi inteles si va duce la imbunatatirea lucrurilor in PSD m-as bucura sincer”, a adaugat Tudose.

Reactia PSD la demisia lui Mihai Tudose

Secretarul general al PSD, Codrin Stefanescu, a declarat, marti, pentru Mediafax, ca liderii partidului se asteptau la demisia lui Mihai Tudose, care a plecat la ”un partidulet foarte mic” si ca gestul acestuia nu va afecta procentul PSD in judetul Braila.

”Ne asteptam la demisia fostului nostru coleg Mihai Tudose, care ne-a transmis ca este vechi in partid, dar in rest nu am inteles motivele demisiei sale. Am inteles insa ca PSD de-a lungyul timpului l-a sprijinit pe Mihai Tudose sa ajunga in Parlament de trei ori, PSD l-a sprijint pe Mihai Tudose sa fie de doua ori ministru in guvernele PSD si o data prim-ministru. Am inteles ca asa ne rasplateste pe noi, colegii lui, trecand la un partidulet foarte mic, al carui conducator, la randul lui, ne-a trafat si el”, a declarat pentru MEDIAFAX Codrin Stefanescu.

El a tinut sa le transmita un mesaj social-democratilor din Braila.

”Vreau sa transmit colegilor mei din PSD Braila, primarilor, vicveprimarilor, consilierilor judeteni, municipali, presedintilor de organizatii locale, de la tineret, femei si pensionari, ca partidul merge mai deprtae. Vom recupera foarte repede aceasta pierdere. Nu ne va afecta cu nimic la procentul PSD in judetul Braila, iar eu personal voi veni cat de curand, ne vom intalni cu totii si vom gasi solutia cea mai buna de conducere in acest sens”, a adaugat liderul PSD.

Mai mult despre: , ,

Comentarii: