Mihail Neamtu: „Trebuia sa plec din Romania. In Occident, trotuarele se spalau cu sapun”

news

Fostul presedinte al Partidului Noua Republica a rememorat motivele pentru care a parasit Romania in urma cu 15 ani, cand a plecat la studii. Principalul lui scop a fost de a „regasi civilizatia”.

„Era vara anului 2000. Munci si zile in odaia de lucru. Transpirat, cu picioarele racorite intr-un lighean cu apa, lucram printre sute de carti, mormane de plicuri si dosare deschise. Aud si acum fosnetul hartiilor si ticaitul ceasului ‘Garfield’ din casa parintilor. Proaspat absolvent al unei facultati de filozofie, rumenit de soare si doborat de caldura, stateam in apartamentul de la etajul sase si parcurgeam raspunsurile venite din partea Universitatilor straine. Simteam, vroiam, stiam un singur lucru: ca trebuie sa plec din Romania.

Luand drumul Occidentului, urma sa descopar civilizatia: drumuri curate, borduri drepte, ape nepoluate, toalete ingrijite, cartiere luminate, masini scumpe, biblioteci vechi, pajisti imaculate, case somptuoase, palate grandioase. La ghisee, am dat numai de zambete cordiale si politeturi redundante. Serviciile publice erau automatizate. Trotuoarele se spalau cu sapun. Barbatii ieseau pe strada imbracati la costum. Am regasit civilizatia”, a scris Mihail Neamtu pe Facebook.

Mihail Neamtu a anuntat in urma cu o luna ca renunta la presedintia Partidului Noua Republica.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

Urmareste-ne si pe:

Mai mult despre: ,

Comentarii: