Mii de cazaci s-au adunat in Zaporizhia pentru a lupta cu rusii. Apel catre SUA: „Dati-ne rachete si facem noi restul” – Video

externe

Mii de barbati s-au adunat sambata in orasul Zaporizhia, in sud-estul Ucrainei, pentru a se alatura fortelor de aparare teritoriala impotriva Rusiei.

„In Zaporizhia, orasul gloriei cazacilor, mii de oameni au venit sa se alature fortelor de aparare teritoriala pentru a proteja Ucraina de invadatorii rusi. Singurul lucru pe care il cerem partenerilor nostri din UE&US sunt avioanele de lupta si apararea aeriana, restul il vom face singuri”, relateaza o jurnalista.

Ministrul rus de externe, Serghei Lavrov, a declarat sambata ca presedintele ucrainean, Volodimir Zelenski, nu este interesat de negocieri si vrea sa provoace un conflict intre Rusia si NATO, relateaza EFE.

”Daca el (Zelenski) a fost atat de suparat ca NATO nu l-a aparat, inseamna ca spera sa rezolve conflictul aducand NATO in aceasta poveste, nu prin negocieri”, a spus Lavrov intr-o conferinta de presa dupa o intalnire cu omologul sau kargaz, Ruslan Kazakbaiev.

Seful diplomatiei ruse a sustinut ca presedintele ucrainean nu asculta declaratiile Washingtonului, Parisului, Berlinului si ale altor capitale europene potrivit carora NATO nu intentioneaza sa intervina in conflict.

”Se pare ca el ‘(Zelenski) incearca sa provoace un conflict cu implicarea NATO, intre NATO si Rusia”, a insistat el.

Larvrov a spus ca ”declaratiile constante si pline de resentimente” ale lui Zelenski nu incurajeaza optimismul in ceea ce priveste perspectiva unei noi runde de negocieri ruso-ucrainene, dupa cele doua care au avut loc luni si joi, saptamana aceasta, pe teritoriul Belarusului.

Si purtatorul de cuvant al Kremlinului, Dmitri Peskov, a facut sambata aluzie la apelurile liderului ucrainean la NATO, care a criticat vineri Alianta Atlantica pentru decizia de a nu impune o zona de interdictie aeriana in Ucraina si pentru lipsa de actiune in vederea protejarii populatiei tarii.

”In acest caz, vedem ca tarile NATO isi dau perfect seama de imposibilitatea implicarii directe a membrilor NATO in ceea ce se intampla in jurul Ucrainei”, a declarat el intr-o conferinta de presa.

Urmareste-ne si pe:

Mai mult despre: ,

Comentarii: