MII de familii din aceasta tara bogata isi ofera CASELE pentru refugiatii sirieni

externe

Islandezii au decis sa intinda o mana de ajutor in cazul crizei refugiatilor sirieni. Peste 12.000 de familii s-au aratat dispuse sa gazduiasca in locuintele lor refugiati din Siria care isi cauta un loc undeva in Europa.

O femeie din Islanda a creat un grup pe Facebook in care a lansat si o scrisoare deschisa catre autoritati cerandu-le sa accepte ajutorul pe care oamenii vor sa il ofere.

Bryndis Bjorgvinsdottir, autoarea grupului, spune ca stie mai multe persoane care ar gazdui chiar si cinci sirieni fugiti din tara lor din cauza razboiului. Ea cere in schimb permise de munca pentru acesti oameni si acte de rezidenta care i-ar ajuta sa se integreze in socitate.

In schisoare, Bjorgvinsdottir sustine ca a infiintat grupul pentru a demonstra faptul ca exista suport public pentru a primi cat mai multi refugiati pe care ea i-a numit „resurse umane” cu experienta si abilitati ce le-ar putea fi de folos tuturor islandezilor.

„Ei sunt viitorii nostri soti, cei mai buni prieteni, poate sufletul pereche, un baterist pentru trupa copiilor nostri, viitorul coleg, Miss Islanda 2022, mesterul care ne repara baia, bucatarul de la cantina, pompierul sau un prezentator tv. Oamenii fara de care nu vom putea spune in viitor: Viata ta este este mai putin importanta decat a mea”, a scris Bryndis Bjorgvinsdottir.

Referindu-se la miile de imigranti care s-au inecat in incercarea disperata de a traversa Marea Mediterana, Bjorgvinsdottir le-a cerut autoritatilor din Islanda sa „deschida portile” tarii.

Peste 12.000 de persoane s-au alaturat pana in prezent grupului. „Sunt o mama singura, cu un fiu in varsta de sase ani… Putem lua la noi un copil care are nevoie de gazduire. Sunt profesoara si as putea invata copilul sa vorbeasca, sa citeasca si sa scrie in islandeza si l-as ajuta sa se adapteze societatii noastre. Avem haine, un pat, jucarii si tot ceea ce are nevoie un copil”, a scris Hekla Stefansdottir, potrivit independent.co.uk.

Intrucat miscarea de sustinere ia amploare, primul ministru a anuntat formarea unui comitet care sa analizeze numarul de solicitanti de azi pe care Islanda l-ar putea suporta.

Islanda, care are o populatie de peste 330.000 de locuitori, a primit anul trecut nu mai putin de 1.117 de imigranti.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: