Mii de migranti dau in judecata autoritatile germane. Profita de o modificare a regulilor in timpul pandemiei

externe

Mii de migranti dau in judecata autoritatile germane pentru modificarea, in timpul crizei cauzate de noul coronavirus, a regulilor privind durata in care ei trebuie sa revina in tara unde au intrat in Uniunea Europeana, transmite joi DPA, citata de Agerpres.

Asa-numitul Regulament Dublin stipuleaza ca cererile de azil vor fi procesate de tara unde migrantii au intrat pe teritoriul Uniunii Europene. Totusi, solicitantii de azil nu mai pot fi trimisi inapoi in tara de prima intrare daca au petrecut cel putin sase luni in alta parte.

In luna martie, Germania a suspendat aceste transferuri din cauza pandemiei de COVID-19 si le-a reluat abia la jumatatea lui iunie. In plus, aceasta tara a suspendat si termenul-limita de sase luni.

Acest lucru a insemnat o deviere de la interpretarea juridica data de Comisia Europeana, care a precizat in mod clar, in aprilie, ca perioada de sase luni dupa care o tara de destinatie devine responsabila pentru cererea de azil se aplica si in timpul pandemiei.

Autoritatea federala germana pentru migratie (BAMF) a informat aproximativ 21.700 de solicitanti de azil pana la 1 iunie ca termenul a fost suspendat.

In circumstante normale, responsabilitatea pentru cele aproape 2.600 i-ar fi revenit Germaniei.

La inceputul lunii iunie erau in asteptare 9.300 de procese judiciare contra deciziei BAMF.

Luise Amtsberg, responsabila a Partidului Verde pentru politica privind refugiatii, a criticat dur actiunile Ministerului de Interne german. Ea a calificat drept ”nebunie birocratica” faptul ca oamenii trebuie sa se adreseze justitiei cu privire la transferarea lor.

Urmareste-ne si pe:

Mai mult despre:

Comentarii: