Mii de pensionari care au primit pomana de la un celebru primar PSD trebuie acum sa dea inapoi banii. Plus dobanda – Video

news

Peste 3.000 de bucuresteni din Sectorul 3, condus de Robert Negoita (PSD), trebuie sa dea inapoi statului, cu dobanda, banii pentru ajutoarele sociale, primite de la Primarie, informeaza Digi24. Oamenii au luat orez, paste si bulion, fara ca functionarii sa verifice daca au dreptul, iar acum Curtea de Conturi a gasit nereguli. 

Pomenile au fost promovate inclusiv printr-un videoclip. „O sa va arat si ce contine un pachet: sunt aceste doua sacose. Au in jur de 31 de kilograme, amandoua. Avem orez aici, uleiul, paste fainoase, zahar, faina, malai”, spunea Florin Geanta, sef serviciu DGASPC Sector 3, in clip.

Cu sacose ca cele laudate in clipul Primariei sectorului 3 a plecat acasa si pensionara Maria Niculescu.  Cand a primit ajutoarele se incadra, insa apoi i s-a marit pensia, dar functionarii de la primarie tot i-au dat pachetele gratuite.

„Pai nu-i normal. Mi-a dat si acum sa-mi ia banii”, spune Maria Niculescu.

Peste 3.000 de localnici din sectorul 3 al Bucurestiului trebuie sa dea inapoi 120 de lei, contravaloarea pachetelor cu mancare, plus dobanda la zi.

Cu totii dau vina pe functionarii de la Directia de Asistenta Sociala, care nu au verificat criteriile: impozite platite la zi si venit lunar de cel mult 700 de lei. In loc sa faca asta, angajatii primariei au dat mancare tuturor celor care s-au inscris pe liste.

Somata de Curtea de Conturi sa obtina banii inapoi de la cei care au primit ajutoare sociale fara sa merite, Primaria sectorului 3 poate sa faca o singura concesie.

„Se poate face o esalonare. Pentru cei care nu au cum sa returneze banii”, declara Ana Galbenu, consilier local sector 3.

Primaria sectorului 3 explica incurcatura: Directia de Asistenta Sociala nu poate verifica veniturile celor care solicita ajutoare pentru ca nu pot vedea baza de date de la Fisc si Casa de Pensii.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

O noua experienta cu AK-24. Descarca aplicatia Aktual24 din App Store pentru iPhone si din Google Play pentru Android.

Mai mult despre: , ,

Comentarii: