MII de refugiati au inceput sa soseasca la Viena si Munchen

news

Un numar de 3.650 imigranti plecati cu trenul din Budapesta au sosit luni la Viena, un adevarat record inregistrat intr-o singura zi, in acest an, a anuntat marti politia austriaca, relateaza AFP.

Autoritatile ungare au autorizat luni plecarea unor imigranti cu trenul, in pofida faptului ca multi dintre ei nu aveau viza.

‘Verificam cati dintre ei sunt solicitanti de azil’, a declarat purtatorul de cuvant al politiei austriece, Patrick Maierhofer.

Un tren de la Budapesta cu aproximativ 400 de imigranti a sosit luni seara in Bavaria, sudul Germaniei, dupa ce politia ungara a renuntat sa-i retina pe refugiatii care se instalasera in gari, a anuntat politia germana, informeaza AFP, citata de Agerpres.

Circa 190 de imigranti au fost controlati la Rosenheim, la sud de Munchen, si imbarcati apoi in autobuze pentru a ajunge la o fosta cazarma, in timp ce ceilalti 200 de imigranti si-au continuat drumul pana la Munchen.

La Munchen, acesti refugiati, in principal din Siria, Afganistan si Eritreea, au fost condusi intr-o cladire de langa gara unde au fost inregistrati, in asteptarea sosirii unui alt tren in timpul noptii de data aceasta de la Viena, cu imigranti plecati din Ungaria.

Imigrantii sositi in Germania fac parte dintre cele circa 2.000 de persoane care asteptau in garile din Budapesta, transformate in tabere improvizate de refugiati in ultimele zile, noteaza France Presse.

Autoritatile ungare, care i-au impiedicat anterior sa se urce in trenuri fara viza necesara pentru a calatori in spatiul de libera circulatie Schengen, i-au lasat sa plece in cele din urma luni la bordul unor cu trenuri cu destinatia Austria si Germania.

Politia austriaca a blocat doua trenuri ungare dupa-amiaza aproape de granita austro-ungara pentru control si nu a exclus sa opreasca alte trenuri. Dar cateva sute de imigranti au sosit in timpul serii in gara de la Viena venind de la Budapesta.

In principiu, in virtutea regulilor europene actuale definite prin reglementarea de la Dublin, solicitantii de azil trebuie sa ramana in prima tara a Uniunii Europene unde au sosit pana prelucrarea dosarului lor.

Prin urmare, imigrantii care calatoresc in alte state membre risca sa fie trimisi inapoi in tara prin care au intrat in UE.

Dar in cazul refugiatilor sirieni, Germania a anuntat saptamana trecuta ca a renuntat sa-i trimita inapoi spre punctul lor de intrare si s-a angajat sa-i primeasca si sa prelucreze singura dosarele lor.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: