Mii de semnaturi in doar cateva ore pentru boicotarea Antena 3 si RTV: „Disipeaza informatii false, denigratoare, de natura de a dezinforma si manipula in mod grav opinia publica”

news

O petitie initiata sambata seara de Raluca Feher (Frontline Club Bucharest) prin care se solicita companiilor sa isi retraga publicitatea de la Antena 3 si Romania TV a inregistrat peste 5.000 de semnaturi in numai cateva ore.

Antena 3 si RTV cunt acuzate ca „disipeaza informatii false, denigratoare, de natura de a dezinforma si manipula in mod grav opinia publica”.

„Ca urmare a modului in care televiziunile Romania Tv si Antena 3 disipeaza informatii false, denigratoare, de natura de a dezinforma si manipula in mod grav opinia publica, facem apel la intreruperea contractelor de publicitate cu televiziunile mai sus mentionate.

Initiem acest demers intrucat banii obtinuti din contractele de publicitate finanteaza campaniile de manipulare a opiniei publice, purtate in interesul unor indivizi corupti, multi dintre ei cu condamnari penale, campanii care submineaza statul de drept. Finantarea acestor televiziuni inseamna sponsorizarea discursului urii, atragand dupa sine distrugerea coeziunii sociale, emigrarea unui numar imens de romani afectand astfel mediul economic si ducand, implicit, la pierderi pe care companiile pe care le reprezentati le vor suferi.

Consideram ca boicotarea celor doua televiziuni mai sus amintite si redirectionarea bugetelor media catre institutii de presa independente ar face un serviciu inestimabil societatii, ajutand la informarea corecta a cetatenilor. Totodata, sprijinind presa independenta, puteti ajuta la imbunatatirea calitatii presei romanesti. Va amintim ca in acest moment putinele institutii de presa care lucreaza in mod real pentru informarea cetatenilor, se lupta pentru supravietuire iar jurnalistii sunt platiti adesea cu salariul minim pe economie. Ei au cu adevarat nevoie de vizibilitate si fonduri pentru continuarea activitatii lor”, afirma Raluca Feher in petitia postata pe Declic.

Citeste si: Manipularile i-au ars rau la buzunare. Cati bani au pierdut Antena 3 si RTV dupa ce mai multi clienti si-au retras reclamele ca urmare a minciunilor din ianuarie-fabruarie 2017

Antena 3 si Romania TV au incheiat anul trecut cu rezultate financiare mai slabe decat in anul anterior, dupa ce cateva companii de prestigiu si-au rretars publicitatea ca urmare a manipularilor legate de protestele din februarie 2017. In ansamblu, piata de publicitate in general si cea de publicitate TV in special au crescut anul trecut. Potrivit ultimei editii a raportului Media Fact Book, realizat de agentia Initiative, publicitatea TV a crescut cu 14% anul trecut.

Mai mult despre: , ,

Comentarii: