„Miile de romani care stau la puscarie” pentru abuz in serviciu sunt de fapt 73. Anunt al unui oficial din Administratia Penitenciarelor

news

Presedintele Federatiei Sindicatelor din Administratia Nationala a Penitenciarelor, Sorin Dumitrascu, spune ca liderul PSD Liviu Dragnea ar trebui sa ceara scuze victimelor infractiunilor si romanilor pe care i-a inselat si precizeaza ca la 30 ianuarie 2018 se aflau in penitenciare exact 73 de condamnati pentru abuz in serviciu, dar mii de criminali (6156), talhari (4387), condamnati pentru furturi (5190), violatori (1979), traficanti de droguri (1434) si condamnati pentru inselaciune (997).

”La 30 ianuarie 2018 se aflau exact 73 de condamnati pentru abuz in serviciu in penitenciare. Niciunul n-a deturnat banii copiilor defavorizati. Domnul Liviu Dragnea, presedinte al Camerei Deputatilor si recent condamnat la 3 ani si 6 luni de inchisoare cu executare pentru infractiuni de abuz in serviciu, a declarat ca isi cere «iertare de la miile de romani, care unii stau in puscarie pe un articol neconstitutional, altii sunt tarati prin tribunale pe baza acelorasi articole sovietice (…)». Nu comentam constructia frazei, emotia momentului explica scaparile, dar, pentru conformitate, precizam ca in penitenciarele romanesti, la 30 ianuarie 2018, se aflau in detentie exact 73 de condamnati la pedepse cu inchisoarea intre 2 si 5 ani pentru infractiunea de abuz in serviciu. Aceasta cifra s-a redus sensibil dupa aplicarea legii recursului compensatoriu”, se arata intr-un comunicat semnat de presedintele Federatiei Sindicatelor din Administratia Nationala a Penitenciarelor, Sorin Dumitrascu.

Acesta precizeaza ca in penitenciare sunt in schimb mii de criminali (6156), talhari (4387), condamnati pentru furturi (5190), violatori (1979), traficanti de droguri (1434) si condamnati pentru inselaciune (997).

”Nu exista niciun motiv ca cineva sa le ceara scuze. Nici macar un viitor coleg, actual demnitar al Statului Roman. Reamintim ca, dupa aplicarea legii gratierii mascate, 1 din 5 condamnati pentru infractiunile de mai sus au fost pusi in libertate. Astazi sunt asadar liberi pe strada si comit alte infractiuni mii de criminali, violatori, talhari si hoti. Statistic peste 70% din cei peste 5.000 de beneficiari se vor intoarce facand alte mii de victime”, se arata in comunicat.

Presedintele sindicatelor din penitanciare mai mentioneaza ca ”Liviu Dragnea este singurul condamnat pentru infractiuni de abuz in serviciu, care a instigat la deturnarea banilor destinati pentru asistenta sociala”.

Liviu Dragnea le-a cerut scuze, vineri, ”miilor de romani care stau in puscarie pe un articol neconstitutional”.

”Imi cer iertare acum in fata dvs si in fata celor care ne privesc miilor de romani care unii stau in puscarie pe un articol neconstitutional, altii sunt tarati in tribunale pe baza aceluiasi articol sovietic si altii sunt tarati pe la DNA si mai sunt si alte mii sau zeci de mii care nici macar nu stiu ca au dosar. Imi cer iertare pentru ca s-a lungit atat de mult elaborarea Codului Penal. Probabil ca n-o sa ma ierte. Maniera pe care noi am avut-o, pe care eu am avut-o de a avea o abordare procedural corecta in Parlament s-a dovedit ca a fost una gresita, pentru ca in Parlament nu se poate vorbi de adoptarea in procedura normala, dezbateri, adoptare si promulgare. Orice lege (…), toate sunt atacate, toate sunt retrimise. (…) Decizia mea este foarte ferma. Raman la conducerea PSD pentru a duce toate aceste lucruri la capat, si le voi duce. Raman si in conducerea majoritatii parlamentare impreuna cu domnul presedinte Calin Popescu Tariceanu. Nu va trece motiunea de cenzura, in schimb si eu, si colegii mei am decis astazi sa fim mult mai fermi si mult mai radicali cu tot ceea ce trebuie sa facem. Nu ma sperie nici Iohannis, nici Hellvig, nici Pahonti, nici Kovesi, nici Basescu, nici Ponta, nici Oprea, nici altii. Obiectivele la care m-am angajat si pentru care mi-am asumat responsabilitatea raman aceleasi si impreuna cu colegii mei le vom duce la capat”, a avertizat Liviu Dragnea.

Mai mult despre: , ,

Comentarii: