Milioane de palestinieni traiesc in saracie si mizerie, dar liderii Hamas cheltuie milioane de dolari pe vacante de lux, femei si bauturi scumpe – GALERIE FOTO/VIDEO

externe

lideri, Hamas, miliardari, ipocrizie, femei, alcool, averi, Palestina

Liderii teroristi ai Hamas, organizatie care lupta impotriva Israelului, inoata literalmente in bani, deoarece din anii 1990 si pana in prezent controleaza aproape toate fluxurile financiare din Fasia Gaza. In timp ce liderii miscarii islamiste si rudele lor primesc pasapoarte din alte tari, isi petrec vacantele in statiuni de lux si isi permit achizitii costisitoare, restul locuitorilor enclavei traiesc in conditii teribile, adesea fara acces la hrana, apa si medicamente, se arata intr-un amplu articol publicat de revista germana Bild.

Presa israeliana a scris despre acest lucru de mai multe ori. Conducerea Hamas a parasit de mult timp Fasia Gaza si locuieste in strainatate impreuna cu familiile lor. „Ei stau in apartamente de prima clasa in Beirut, Doha si Istanbul. Se imbraca in costume scumpe si merg la intalniri in hoteluri de cinci stele. Zboara cu avioane private, iar copiii lor sunt implicati in afaceri imobiliare de lux”, au declarat jurnalistii.

De exemplu, seful Biroului Politic al Hamas, Ismail Haniya, a promis in 2006 ca va „trai cu ulei de masline si ierburi uscate” pentru tot restul vietii sale. Cu toate acestea, in 2021 a fost vazut in Qatar, unde locuieste in prezent.

Unul dintre cei 13 copii ai lui Hania Maaz a devenit cetatean turc in aceasta perioada, scrie portalul Elaph. Datorita acestui fapt, el poate calatori liber in jurul lumii si se poate bucura de beneficiile civilizatiei.

„Fiul cel mare al lui Haniya, Abdel Salam, conduce Consiliul Sportului din Gaza si este membru al Consiliului Suprem pentru Tineret si Sport. In ciuda faptului ca Hamas ascunde cu grija vietile personale ale liderilor sai si ale membrilor familiilor acestora, Abdel Salam este, de asemenea, acuzat in mass-media ca abuzeaza de numele de familie si de pozitia sa oficiala pentru a fura bani palestinieni”, scrie presa.

Iata care sunt liderii Hamas si ce averi detin:

Ismail Haniya, in varsta de 61 de ani. Liderul si seful Biroului Politic al Hamas locuieste in strainatate din 2019 si ii conduce pe militanti din hoteluri de lux din Qatar si Turcia. Averea familiei sale este estimata la 2,5 miliarde de dolari.

Musa Abu Marzouk, in varsta de 72 de ani. Al doilea cel mai important lider al Hamas. A trait timp de 14 ani in Statele Unite, unde a avut sase copii. Averea neta: 2 miliarde de dolari.

Khaled Mashal, 67 de ani. Fostul sef al Biroului Politic al Hamas controleaza tranzactiile imobiliare si financiare ale teroristilor din Doha. Valoare neta: 1,5 miliarde de dolari.

Si aceasta in conditiile in care 65% din populatia din Fasia Gaza traieste la limita saraciei. Intre 2007 si 2021, aproximativ 236 de mii de persoane au parasit Gaza in cautarea unei vieti mai bune.

„Hamas a acumulat averi si resurse enorme prin tranzactii imobiliare secrete, in timp ce Fasia Gaza este destabilizata si mai mult in saracie si ruina economica”, a declarat secretarul adjunct al Trezoreriei Statelor Unite, Elizabeth Rosenberg.

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: