news

Milionarul care a omorat un tanar cu 2 facultati, pedeapsa cu suspendare. Instanta a tinut cont de „regretul autentic si profund” al milionarului

Daniel Dumitras, milionarul care a omorat un tanar pe o trecere de pietoni, in Cluj-Napoca, in iunie 2019, a fost condamnat la un an si jumatate cu suspendare, iar doi ani nu va avea permis de conducere. Instanta a tinut cont de „regretul autentic si profund” al milionarului.

Daniel Dumitras a sustinut in instanta ca a simtit doar o usoara vibrare a masinii cand a trecut cu masina peste barbatul de 33 de ani care traversa pe trecerea de pietoni.

„In momentul in care a efectuat virajul la stanga pentru a iesi cu autoturismul marca Jaguar din parcarea restaurantului Coratim nu a observat pietonii care erau angajati in traversarea drumului public pe trecerea pentru pietoni, a simtit doar o usoara vibrare a masinii si imediat a vazut ca o persoana din partea stanga a masinii a inceput sa urle”, se arata in motivarea sentintei.

Victima lui Dumitras a fost strivita, la propriu, de SUV-ul milionarului. Din autopsie rezulta ca decesul „s-a datorat unei sectiuni traumatice de trunchi cerebral in cadrul unui politraumatism cu dilacerare cerebrala si cerebeloasa, fractura cutiei craniene si fracturi osoase multiple”.

Instanta a tinut cont de „regretul autentic si profund” al milionarului, se mai afirma in motivare.

Citeste si: „Vasi avea doua facultati. Noi ramanem cu golanii, hotii si smecherii care nu patesc nimic”. Cine a fost tanarul ucis de milionarul Daniel Dumitras

Instanta a decis ca fiul tanarului omorat sa primeasca de la compania de asigurari Generali suma de 100.000 de euro si alti 1.500 de lei, lunar, cu titlu de prestatie baneasca periodica (despagubiri materiale) de la data de 25.06.2019 si pana cand minorul va implini varsta de 18 ani sau pana la finalizarea studiilor, dar nu mai mult de varsta de 26 de ani. Copilul avea cateva luni in momentul producerii accidentului.

Sotia tanarului omorat a obtinut suma de 80.000 de euro – daune materiale si 21.920,41 lei (4.500 de euro) sub forma de daune morale. De asemenea, mama tanarului omorat primeste suma de 50.000 de euro. Aceeasi suma a fost acordata tatalui defunctului (50.000 de euro) si surorii acestuia (50.000 de euro).

Urmareste-ne si pe:
AK-24

Share
Published by
AK-24

Recent Posts

Tentativa de lovitura de stat in Congo. Armata: „Actiunea a fost inabusita in fasa”

Armata congoleza afirma ca a "dejucat o lovitura de stat" duminica dimineata devreme si a…

11 minute ago

„Viata premierului slovac Robert Fico nu mai este in pericol”, anuntat vicepremierul. „Dar starea sa ramane grava si necesita ingrijiri intensive”

Viata premierului slovac Robert Fico nu mai este in pericol, la patru zile dupa atentatul…

6 minute ago

Atac rusesc cu drone asupra Kievului si Odesei. Ucrainenii au lovit Sevastopolul duminica dimineata

Potrivit fortelor aeriene ucrainene, zonele afectate au inclus Kievul, regiunea Vinita din sud-vestul capitalei, regiunea…

2 ore ago

Catalin Drula: „Trebuie sa avem un program national de oprit mafia. In toata tara avem metode mafiote de a lucra”

Presedintele USR Catalin Drula a declarat ca in toata tara "PSD si PNL au cuplat…

36 de minute ago

Cheltuielile militare ajuta la cresterea economica a Rusiei. Crestere de 5,4% in primul trimestru al anului 2024

Economia Rusiei a crescut cu 5,4% in primul trimestru al anului 2024, arata statisticile oficiale…

O oră ago