Milionarul Tariceanu a ajuns la fundul sacului. Ii pune pe cei din ALDE la plata

politica

ALDE a impus o serie de criterii financiare pentru cei care vor sa ajunga pe lista partidului la parlamentare. Astfel ca fiecare candidat de la filiale trebuie sa faca o donatie de 10.500 de lei, in timp ce fiecare membru care vrea sa fie senator sau deputat trebuie sa plateasca 63.000 de lei, reprezentand limita maxima legala in materie de donatii.

Deciziile au fost luate in cadrul reuniunii grupurilor parlamentare ale ALDE, care au avut loc sambata, la Neptun.

Potrivit hotararilor ALDE, contributia pe care fiecare organizatie judeteana si fiecare parlamentar ALDE vor trebui sa o asigure pentru campania electorala a fost stabilita in functie de salariul minim brut pe economie. ALDE a calculat insa aceste sume potrivit salariului minim in vigoare inainte de 1 mai 2016, respectiv 1.050 de lei, in conditiile in care in primavara acesta a crescut la 1.250 de lei, scrie news.ro.

Astfel, candidatii vor trebui sa doneze 60 de salarii minime brute pe economie, in suma totala de 63.000 lei (14.000 euro).

Organizatiile ALDE vor trebui sa plateasca 10 salarii, respectiv 10.500 lei (2.300 euro) pentru fiecare candidat la functia de deputat sau de senator.

Un alt criteriu stabilit in conformitate cu prevederile statutare pentru inscrierea pe listele ALDE pentru alegerile parlamentare adoptat in urma sedintei de sambata prevede ca fiecare membru ALDE care doreste sa se inscrie pe liste trebuie sa aiba platita cotizatia la zi.

Donatiile solicitate sunt in limita maxima permisa de legea 334/2006, modificata in 2015, care cere sume maxime de 60 de salarii de baza minime brute pe tara pentru fiecare candidat la functia de deputat sau de senator.

ALDE a stabilit si alte criterii, cerand „o buna pregatire profesionala si expertiza in domeniile profesionale in care a activat”. In privinta parlamentarilor in functie se va tine cont de activitatea politica si parlamentara, precum si de proiectele sustinute in numele ALDE in legislatura 2012 – 2016, iar acestia trebuie „sa beneficieze de credibilitate in fata electoratului”.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

Mai mult despre: , , ,

Comentarii: