Militari rusi in lacrimi: „Imi cer scuze pentru invazia noastra. Opriti bombardamentele, nu mai trimiteti soldati aici pentru a ucide civili, pentru a efectua lovituri aeriene”

externe

Mia multi prizonieri rusi au fost filmati in timp ce isi cereau scuze pentru uciderea civililor ucraineni, inclusiv a copiilor – si au recunoscut ca invazia ordonata de presedintele Vladimir Putin a fost o „greseala teribila”.

„Imi cer scuze pentru mine, pentru echipa mea, pentru fiecare casa, pentru fiecare strada, pentru fiecare cetatean al Ucrainei, pentru batrani, femei, copii pentru invazia noastra pe aceste meleaguri”, a declarat unul dintre soldati, Galkin Serghei Alekseevici, in varsta de 34 de ani, in timpul unei conferinte de presa, scrie New York Post.

„Imi cer scuze grave pentru invazia noastra perfida. Generalilor din unitatile noastre militare, as vrea sa le spun un singur lucru – ca au actionat las, ca au actionat in mod tradator fata de noi”, a spus el.

„As vrea sa le spun tuturor regimentelor din armata rusa: Depuneti armele”, a adaugat Alekseevici. „Iar presedintelui rus Vladimir Vladimirovici Putin: opriti actiunile de lupta in continuare. Opriti bombardamentele, nu mai trimiteti soldati aici pentru a ucide civili, pentru a efectua lovituri aeriene”.

Doi soldati rusi au izbucnit in plans in timpul unei conferinte de presa, marti, spunand ca le pare rau ca au ucis ucraineni si ca Vladimir Putin a facut o „greseala teribila”.

Alekseevici este unul dintre cei sapte ofiteri de recunoastere capturati saptamana trecuta.

Un alt soldat, Maksim Chernik din Brigada 16 de puscasi motorizati din Rusia, a declarat ca „a fost un sentiment teribil sa realizam ce greseala am facut”, a relatat Daily Mail.

„Pur si simplu intelegand ca toate acestea trebuie reparate, relatiile noastre. Acest lucru va dura mai mult de un an. Va dura decenii, poate secole. Pur si simplu nu vreau sa exist dupa toate acestea, dupa ceea ce se intampla aici”, a spus soldatul.

„Stiu ca vreti sa supravietuiti”, a spus el, potrivit BBC, adaugand ca cei care se vor preda vor fi tratati „ca oameni – decent”.

Cei doi soldati faceau parte dintr-o echipa de recunoastere care au fost capturati de fortele ucrainene saptamana trecuta.

Negocierile dintre Rusia si Ucraina urmau sa continue marti, Zelensky afirmand ca s-au inregistrat progrese „destul de bune” pana in prezent.

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: