Militari SUA au ajuns in Ucraina. Reactie DURA si AMENINTARI ale Moscovei

news

Kremlinul a declarat vineri ca sosirea a 300 de militari in Ucraina pentru a instrui Garda Nationala ucraineana ar putea destabiliza situatia in estul tarii, unde separatistii prorusi lupta impotriva fortelor guvernamentale ucrainene, informeaza Reuters.

‘Participarea instructorilor sau a specialistilor dintr-o tara terta pe teritoriul ucrainean, unde conflictul intern este nesolutionat… ar putea destabiliza situatia’, a declarat purtatorul de cuvant al Kremlinului, Dmitri Peskov, citat de Agerpres.

Armata ucraineana a anuntat vineri ca aproximativ 300 de militari americani au sosit in Ucraina pentru instruirea soldatilor din aceasta tara.

Militarii americani, apartinand Brigazii 173 aeropurtate a SUA, au sosit pe aeroportul din Lvov (vest) si vor instrui 900 de soldati din Garda Nationala ucraineana, subordonata Ministerului de Interne si formata in special din voluntari ce au facut parte din fortele de autoaparare ale Maidanului, miscare de contestare proeuropeana din centrul Kievului reprimata in sange in februarie 2014.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: