Militarii rusi au oprit traficul auto pentru a ataca cu rachete Grad regiunea Harkov din Ucraina. Soferii privesc „spectacolul” din masini – Video

externe

Aatc cu rachete Grad

Imagini ireale publicate chiar de armata Rusiei pe retelele de socializare. In mijlocul unei sosele aglomerate din Belgorod, regiune aflata la granita cu Rusia, soldatii ataca cu rachete regiunea Harkov din Ucraina.

Un sistem de rachete Grad isi lanseaza proiectilele spre Ucraina in timp ce soferii rusi asteapta cuminti in trafic si privesc spectacolul.

Ucraina si-a retras trupele din mai multe sate din regiunea de frontiera Harkov, in urma presiunii continue a fortelor rusesti, relateaza BBC.

Soldatii s-au confruntat cu atacuri puternice de artilerie si s-au mutat pe „pozitii mai avantajoase” in doua zone din nord-estul regiunii, a declarat un purtator de cuvant militar.

Presedintele Volodimir Zelenski a anulat toate calatoriile in strainatate, in timp ce trupele se lupta sa limiteze noua incursiune transfrontaliera, mai multe orase si sate fiind supuse unui foc intens.

Moscova a afirmat ca fortele sale au preluat acum controlul asupra altor doua asezari din regiune – Lukiantki si Hliboke – si asupra unei alte localitati din regiunea Zaporijia.

Un purtator de cuvant al armatei ucrainene a declarat ca decizia de a muta trupele din zonele Lukiantki si Vovceansk a fost luata pentru „a pastra vietile militarilor nostri si a evita pierderile”.

Capturarea orasului Vovceansk, desi nu are o importanta militara specifica, ar reprezenta o lovitura pentru moralul ucrainean.

Seful serviciului de informatii al Ucrainei, Kirilo Budanov, a declarat anterior ca trupele au stabilizat linia frontului.

Mii de civili au fugit spre vest in ultimele zile, catre al doilea oras ca marime din Ucraina, Harkov – inclusiv din orasul Vovceansk, situat la 74 km distanta.

Oleksii Harkivskii, seful politiei din Vovceansk, a declarat pe retelele de socializare ca luptele sunt intense si ca fortele rusesti stabilesc pozitii in interiorul orasului. „Situatia este extrem de dificila. Inamicul ocupa pozitii pe strazile orasului Vovceansk”, a declarat el.

Kievul a trimis intariri in regiunea Harkov dupa incursiunea de vineri – considerata unul dintre cele mai importante atacuri terestre ale Rusiei de cand a lansat invazia in februarie 2022.

„Sunt desfasurate forte suplimentare si exista rezerve”, a declarat miercuri seful Biroului de presa al presedintelui Zelenski.

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: