Militarii rusi sunt furiosi, comandantii ucraineni de la Azovstal refuza sa se predea: „Nu au parasit combinatul pana acum”

externe

Comandantii de rang inalt de la Azovstal – combinatul siderurgic din Mariupol, ultima reduta a rezistentei ucrainene din acest oras-port la Marea Azov – se afla in continuare in interiorul otelariei si inca nu s-au predat, a declarat liderul separatistilor prorusi din Donetk, Denis Pusilin, citat de media locale, potrivit Reuters, citata de Agerpres.

Agentia de presa DAN al separatistilor din Donetk il citeaza pe Pusilin afirmand ca niciun comandant de top nu face parte dintre sutele de soldati care au iesit la suprafata din tunelurile de la Azovstal si s-au predat. „Nu au parasit combinatul pana acum”, a spus el.

Rusia a comunicat miercuri ca in total 959 de combatanti ucraineni, intre care 80 de raniti, au iesit din tunelurile si buncarele de la Azovstal si s-au predat incepand de luni, fiind transportati in zone controlate de fortele ruse in Donbas.

Ucraina a acceptat evacuarea combatantilor baricadati in otelaria Azovstal dupa ce a primit garantii din partea Crucii Rosii si a ONU ca acestia vor fi in siguranta dupa evacuarea de la combinatul siderurgic din Mariupol, a afirmat deputatul ucrainean Kira Rudik, din partea grupului parlamentar ‘Golos’, implicata in negocierile privind evacuarea aparatorilor de la Azovstal, intr-o declaratie pentru The New York Times, citata miercuri de media ucrainene.

Potrivit acesteia, pana in prezent, mecanismul final pentru schimbul de prizonieri cu Federatia Rusa nu este inca pregatit.

Kievul ar vrea ca militarii ucraineni de la Azovstal sa fie transferati intr-o terta tara, bunaoara Turcia, dar Moscova se opune unei astfel de initiative, a indicat Rudik, citata de Focus.ua.

Mai mult despre:

Comentarii: