Mincinosul mincinosilor: Donald Trump pretinde ca a fost la un pas sa fie „ucis de agentii FBI” cand acestia au descins in resedinta sa din Mar-a-Lago, desi la acel moment el nici nu se afla acolo

externe

Donald Trump, forta letala, ucis, FBI, minciuna, Mar-a-Lago

Fostul presedinte Donald Trump si-a bulversat din nou aliatii conservatori afirmand in mod fals, cu prilejul unei strangeri de fonduri pentru campania sa electorala, ca departamentul de justitie al presedintelui Joe Biden era „pregatit sa ma elimine” in timpul unei perchezitii din 2022 la resedinta sa din Mar-a-Lago pentru documente clasificate.

Trump parea sa se refere la documente judiciare desecretizate marti in cazul sau de documente federale clasificate. Un „ordin de operatiuni” pentru perchezitia din 2022, dat publicitatii in cadrul dezvaluirilor, includea o declaratie de politica de rutina privind utilizarea fortei letale. Acesta preciza: „Ofiterii de aplicare a legii din cadrul Departamentului de Justitie pot folosi forta letala atunci cand este necesar”.”FBI a urmat protocolul standard in aceasta perchezitie, asa cum facem pentru toate mandatele de perchezitie, care include o declaratie standard de politica care limiteaza utilizarea fortei letale”, a declarat un reprezentant al FBI intr-o declaratie pentru USA TODAY. „Nimeni nu a ordonat luarea unor masuri suplimentare si nu a existat nicio abatere de la norma in aceasta chestiune.”

Cu toate acestea, Trump a prezentat ordinul facut public ca pe o dovada ca Departamentul de Justitie al lui Biden a fost autorizat sa il impuste, sustinand ca „a fost la un pas de moarte”.”Stiti ca ii mananca sa faca inimaginabilul”, a spus Trump intr-o alerta in care le cerea sustinatorilor sai donatii. „Dar iata un lucru pe care ei nu-l stiu: NOI NU NE VOM PREDA NICIODATA!”

Trump si aliatii sai s-au concentrat asupra sintagmei „forta letala”, in ciuda faptului ca Trump nici macar nu era prezent pe proprietate in ziua in care a avut loc perchezitia FBI. Reprezentanta Marjorie Taylor Greene, republicana din Georgia, a repostat comentariile lui Trump pe Truth Social to X, fostul Twitter, si a afirmat in mod fals ca „Departamentul de Justitie si FBI-ul lui Biden planuiau sa-l asasineze pe presedintele Trump si au dat unda verde acestui plan”. Fostul director adjunct al FBI a intervenit, de asemenea, pe X, scriind: „Fiecare ordin de operatiuni standard al FBI contine un memento al politicii FBI privind forta letala”.

Reamintim ca Trump se confrunta cu zeci de acuzatii federale legate de pastrarea ilegala a sute de documente clasificate la proprietatea sa de la Mar-a-Lago dupa ce a parasit Casa Alba, in 2021. Fostul presedinte si echipa sa sustin ca Trump a declasificat documentele, ca acestea erau proprietatea sa personala si ca procesul penal face parte dintr-o „vanatoare de vrajitoare” mai ampla, menita sa interfereze cu alegerile din noiembrie.

Cazul documentelor clasificate era programat initial sa inceapa pe 20 mai, dar  pe 7 mai judecatorul districtual american Aileen Cannon a amanat procesul pe termen nelimitat.

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: