Minciuna grosolana a PSD-ALDE demontata de Iohannis: „Nu exista din partea Comisiei de la Venetia o asemenea recomandare”

politica

Presedintele Klaus Iohannis anunta ca nu exista nicio recomandare din partea Comisiei de la Venetia privind organizarea referendumurilor in ziua alegerilor politice.

Intrebat despre referendumul de modificare a Constitutiei, pentru a pune in aplicare rezultatele referendumului pe justitie, Iohannis a demontat o noua manipulare lansata de PSD si ALDE.

„Sigur, s-au grabit unii politicieni, care au si boicotat acest referendum, sa ne spuna ca exista cica o recomandare data de Comisia de la Venetia sa nu se organizeze alte forme de scrutin impreuna cu alegerile. Tin sa informez opinia publica ca aceasta recomandare nu exista. Deci, nu exista o recomandare data de Comisia de la Venetia pentru a evita suprapuneri. Deci, putem fara niciun fel de problema sa organizam referendumul impreuna cu prezidentialele. Si, ca o nota de subsol, este foarte curios ca exact unii politicieni care sunt foarte nemultumiti ca vin GRECO si Comisia de la Venetia sa le dea lectii folosesc argumentul ca de la Comisia de la Venetia ni s-a spus sa nu organizam impreuna alegeri cu referendum. Iata un exemplu trist de abordare duplicitara din partea unor politicieni romani”, a declarat Iohannis, miercuri, intr-o conferinta de presa.

Calin Popescu Tariceanu, un adversar declarat al referendumului pentru Justitie organizat de presedintele Klaus Iohannis, spunea dupa consultarile de la Cotroceni ca referendumul pentru revizuirea Constitutiei nu poate fi programat in aceeasi zi cu alegerile prezidentiale pentru ca „nu s-ar respecta recomandarile Comisiei de la Venetia”.

Mai mult despre: ,

Comentarii: