politica

Minciuna grosolana a PSD-ALDE demontata de Iohannis: „Nu exista din partea Comisiei de la Venetia o asemenea recomandare”

Presedintele Klaus Iohannis anunta ca nu exista nicio recomandare din partea Comisiei de la Venetia privind organizarea referendumurilor in ziua alegerilor politice.

Intrebat despre referendumul de modificare a Constitutiei, pentru a pune in aplicare rezultatele referendumului pe justitie, Iohannis a demontat o noua manipulare lansata de PSD si ALDE.

„Sigur, s-au grabit unii politicieni, care au si boicotat acest referendum, sa ne spuna ca exista cica o recomandare data de Comisia de la Venetia sa nu se organizeze alte forme de scrutin impreuna cu alegerile. Tin sa informez opinia publica ca aceasta recomandare nu exista. Deci, nu exista o recomandare data de Comisia de la Venetia pentru a evita suprapuneri. Deci, putem fara niciun fel de problema sa organizam referendumul impreuna cu prezidentialele. Si, ca o nota de subsol, este foarte curios ca exact unii politicieni care sunt foarte nemultumiti ca vin GRECO si Comisia de la Venetia sa le dea lectii folosesc argumentul ca de la Comisia de la Venetia ni s-a spus sa nu organizam impreuna alegeri cu referendum. Iata un exemplu trist de abordare duplicitara din partea unor politicieni romani”, a declarat Iohannis, miercuri, intr-o conferinta de presa.

Calin Popescu Tariceanu, un adversar declarat al referendumului pentru Justitie organizat de presedintele Klaus Iohannis, spunea dupa consultarile de la Cotroceni ca referendumul pentru revizuirea Constitutiei nu poate fi programat in aceeasi zi cu alegerile prezidentiale pentru ca „nu s-ar respecta recomandarile Comisiei de la Venetia”.

Urmareste-ne si pe:
Ioana Hurdea

Share
Published by
Ioana Hurdea

Recent Posts

A doua nava cu ajutoare umanitare pentru Gaza va pleca sambata din Larnaca

Cea de-a doua nava care transporta ajutoare umanitare pentru Gaza, ca parte a proiectului Amalthea,…

4 ore ago

Universitatea Harvard va elimina copertile din piele umana ale unei carti din anii 1800

Universitatea Harvard a eliminat copertile din piele umana ale unei carti din secolul al XIX-lea…

4 ore ago

Parlamentul francez sustine proiectul de lege pentru interzicerea discriminarii bazate pe coafuri, culoare sau textura a parului

Camera inferioara a parlamentului francez a sustinut un proiect de lege care interzice discriminarea bazata…

4 ore ago

SUA: Un caine robot politist a evitat o potentiala varsare de sange, dar a fost impuscat de trei ori

Politia din statul american Massachusetts a multumit unui caine robot pentru ca a ajutat la…

4 ore ago

Un avion rusesc s-a prabusit in Crimeea: „Rusii si-au doborat propriul avion Su-27”

Un avion rusesc s-a prabusit joi in apropiere de orasul Sevastopol din Crimeea ocupata. "Un…

3 ore ago