Minciuna sideranta in motiunea PSD: „Mari mincinosi! Astia de la PSD te mint cu poza in fata”

politica

PSD sustine in motiunea de cenzura ca premierul Orban a fumat trabuc si a baut whisky in cladirea Guvernului. Insa in fotografie se vede cu totul altceva, PSD minte pentru a-i construi o imagine de chiabur/bogatas cu trabuc lui Orban.

„O natiune intreaga l-a vazut pe seful Executivului, Ludovic Orban, fara masca, fara distantare, fumand trabuc la un pahar de whisky, in cladirea Guvernului”, se afirma in motiunea de cenzura, care a fost citita joi in Parlament de Lucian Romascanu.

Sociologul Sebastian Lazaroiu se arata stupefiat de minciuna pesedistilor.

„Mari mincinosi! Astia de la PSD te mint cu poza in fata. Deci amaratul ala de Orban fumeaza cel mult un Carpati puturos, nicidecum vreo havana (aia era in mana lui Aurescu), si bea o bere amaruie, de sete, nici pomeneala sa fi fost whisky. Cum naiba sa votezi o motiune care, si cand descrie o fotografie, amesteca personajele, marcile, pileala, calitatea tutunului? Cum sa fii complice la asemenea inventie? ‘Natiune intreaga’, Marcele? Care natiune? Natiunea orbilor din PSD. Anexati poza aia la textul motiunii, nevazatorilor!”, a scris Lazaroiu pe Facebook.

Premierul Ludovic Orban a declarat, joi, dupa citirea motiunii de cenzura in Parlament, de catre senatorul PSD Lucian Romascanu, ca „o colectie de minciuni, de date falsificate nu am vazut niciodata in 30 de ani”.

„Dati-mi voie sa spun cateva cuvinte despre aceasta pseudo-motiune. Eu o asemenea motiune de date falsificate, de minciuni gogonate nu am vazut in 30 de ani. Noi avem in Romania la data de 10 august mai multi cu 7.400 de angajati, fata de 1 ianuarie, de debutul crizei. Minciuna gogonata ca a scazut salariul net. Depinde cum compari – daca compari mere cu pere. Intotdeauna in luna decembrie se iau salarii mai mari, cu prime, etc. In Romania salariul mediu net e de 3,998 lei, in august, iar in iunie 2019 cand era la putere PSD, an fara pandemie, cu crestere economica era 2.000 si ceva de lei. Adica PNL a crescut cu 5% salariul mediu net”, a afirmat Ludovic Orban, la finalul plenului reunit de joi al Parlamentului in care a fost citita motiunea de cenzura.

El a vorbit si despre faptul ca CCR a blocat Guvernul care nu a avut instrumentele necesare in gestionarea pandemiei, timp in care aproape 5.000 de romani infectati cu noul coronavirus s-au externat din spitale.

„A fost declarata neconstitutionala OUG care permitea izolarea si carantinarea. Aici este vorba de minciuna gogonata scrisa de acesti indivizi care nu inteleg nimic din ceea ce inseamna comunicarea publica. Orice se poate uita data cand s-a publicat in MO si data cand a intrat in vigoare legii carantinei si izolarii. E o distanta de 20 de zile. Noi nu am avut posibilitatea, din cauza deciziei CCR, a judecatorilor pusi de PSD in frunte cu Dorneanu, noi nu am avut instrumentele necesare. E vorba de aproximativ 5.000 de romani infectati in perioada respectiva. Sa treci o asemenea minciuna in motiunea de cenzura”, a completat Orban.

Seful Executivului a adaugat ca ar trebui sa le fie rusine baronilor PSD si social-democratilor care sustin in textul motiunii ca Guvernul nu a luat masuri privind sistemul de irigatii din Romania.

„Nu le e rusine baronilor PSD sa scrie asa ceva intr-o motiune de cenzura ca am luat banii de la POIM pe apa si canal? In conditiile in care ei nu au asigurat finantarea, nu au fost in stare sa semneze contractele de finantare, societatile care sunt sub controlul baronilor PSD care inca conduc judetele. E o minciuna gogonata de la cap la coada, iar ideea de a depune motiune in situatia in care se afla Romania este o iresponsabilitate. Cum sa lasi Romania fara Guvern cand trebuie sa pregatim deschiderea anului scolar, cand trebuie sa semnam acordul cu UE privitor la bugetul pe 2021-2027. Sa depui o motiune de cenzura cu aproximativ 3 luni de zile inaintea parlamentarilor arata aventurism politic, arata ca acest partid nu a invatat nimic si ca nu face altceva decat sa savarseasca acte politicianiste. Atunci cand voi avea posibilitatea la dezbaterea motiunii sa prezint toate datele, atunci lumea va vedea ca este o minciuna cap-coada”, a mai spus Ludovic Orban.

Premierul a reiterat ca PSD doar a scos pe banda rulanta din Parlament legi nesustenabile din punct de vedere financiar.

„In perioada asta nu au facut decat sa voteze banda rulanta legi care au generat noi si noi probleme, dificultati pentru Romania. Sa spui ca nu am facut noi nimic pentru seceta. Pai da ei se plimbau ca Voda prin lobodta. Au facut tot felul de canale pe care nu curgea apa, in timp ce noi am asigurat irigare a sute de mii de hectare. Acum vom asigura resursele financiare pentru a putea plati despagubiri fermierilor afectati de seceta”, a conchis Orban.

Mai mult despre: , ,

Comentarii: