Minciuni peste minciuni peste minciuni. MAI demonteaza propaganda, reactie la acuzatiile de „abuz” in cazul Sorina Pintea

news

Chestorul de Politie Bogdan Despescu, secretar de stat in MAI, a anuntat vineri ca Sorina Pintea a refuzat, in scris, sa fie transerata intr-un spital penitenciar. „Este regretabil ca in spatiul public se prezinta informatii neadevarate cu scopul de a denigra imaginea MAI”, a subliniat Despescu.

„Referitor la informatiile aparute in spatiul public, privind modul in care a fost tratata o persoana arestata preventiv, aflata in centrul de retinere si arest preventiv a politiei Capitalei, fac urmatoare precizari pentru a asigura dreptul cetatenilor la o corecta informare.

Inca de la momentul incarcerarii, persoana respectiva a beneficiat de asistenta medicala asigurata de personal specializat din reteaua medicala a MAI, fiind cazata individual. Ieri, 5 martie, in intervalul 17.40 – 18.35, in contextul acordarii asistentei medicale, medicul unitatii a adus la cunostinta persoanei respective si posibilitatea de a fi transferata la un spital penitenciar. Persoana a refuzat in scris transferul. Ulterior, i s-a asigurat, la cerere, efectuarea unei convorbiri telefonice in conditii de confidentialitate cu unul dintre aparatorii sai. Prin urmare, contrat afirmatiilor si acuzatiilor aparatorului angajat, persoanei arestate i s-a dat posibilitatea transferului intr-un spital din reteaua ministerului de justitie. Asadar este regretabil ca in spatiul public se prezinta informatii neadevarate cu scopul de a denigra imaginea MAI”, a declarat Despescu.

Joi, la Antena 3 si RTV au fost difuzate pe larg declaratii ale sotului Sorinei Pintea care sustinea ca aceasta este la un pas sa moara din cauza conditiilor din arest.

La „Sinteza zilei”, Mihai Gadea a anuntat ca Pintea a primit „mancare mucegaita” in arest. „Cum poti lasa un om care este grav bolnav, fara mancare, timp de 72 ore?! Imi vine sa plec acasa, va spun sincer. Va dau cuvantul de onoare. Nu a fost nimeni in Arestul Central care sa fi zis ca-i cumpara o supa din colt sau care sa-i fi adus o supa de acasa?! Stiu ca fascistii urla… Este bine sa va uitati la ei sa vedeti ce zic. Au tot fost de-a lungul vremii, dar nu va lasati impresionati de niste oameni care nu au nimic sfant in ei”, striga Gadea la Antena 3.

Mai mult despre: ,

Comentarii: