Minciunile lui Dragnea i-au enervat si mai tare pe romani. Piata Victoriei din Bucuresti este din nou plina de protestatari

news

Piata din fata sediului Guvernului este din nou plina de protestatari. Presedintele PSD, Liviu Dragnea, si premierul Sorin Grindeanu au declarat, joi, ca nu au degand sa retraga ordonanta neagra.

UPDATE Peste 90.000 de bucuresteni s-au aflat, joi seara, in Piata Victoriei.

In fata Guvernului se aflau, la ora 20.00, peste 30.000 de protestatari. Tinerii continua sa vina in numar mare.

Miercuri, in Piata Victoriei au fost in jur de 150.000 de oameni, fiind cea mai mare manifestatie din ultimii 27 de ani.

Joi, dupa 48 de ore de absenta, Liviu Dragnea si Sorin Grindeanu au sustinut o conferinta de presa in care au anuntat ca nu au de gand sa abroge ordonanta. Dragnea a spus ca ordonanta de modificare a Codurilor penale nu opreste procesul in care este implicat, pentru ca acuzatia de fals intelectual ramane.

El a sustinut ca in ultimele zile are loc o „campanie de dezinformare” privind aceasta chestiune.

„Ordonanta care a fost data pentru anumiti lideri politici, pentru o gasca de politicieni, cum spunea presedintele Iohannis — spun cu toata sinceritatea si responsabilitatea — dupa ce ieri, fiind deja publica ordonanta, am stat impreuna cu avocatii mei si am confirmarea a ceea ce banuiam: aceasta ordonanta nu opreste procesul in care eu sunt implicat, dintr-un motiv foarte simplu. Pe baza unei marturii suta la suta mincinoasa, obtinuta prin presiune de la o doamna deja condamnata pentru luare de mita, declaratie contrazisa de alti martori, eu sunt acuzat de instigare la abuz in serviciu si fals intelectual. Falsul intelectual ramane. Eu nu astept si nu cer clementa de la nimeni, nici de la Guvern, Parlament, nici de la seful statului”, a afirmat Dragnea, la finalul reuniunii CExN al PSD.

El a facut apoi si cateva comentarii despre proteste, acuzand o „masinarie de dezinformare”: „Si eu am iesit in strada cand eram mai mic. Nu am nimic impotriva celor care prosteaza. Dorinta mea este sa fim informati. Aceasta masinarie de dezinformare, care nici nu stiu daca isi are originile la noi in tara, nu este un lucru bun. Se incearca ca tot mai multi oameni sa fie speriati de ceva care nu exista”.

„Felicit MAI si Jandarmeria, care au actionat exemplar. Astazi au fost certati de presedintele Romaniei, care este autorul moral al violentelor de aseara. Poate au fost certati ca sa fie intimidati. Nu este admisibil ca seful statului sa certe pe cineva ca a prevenit aceste violente, care poate ca au fost si finantate”, a mai insinuat liderul PSD.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: