Minciuni care au luat VIETI: „Chiar nu avem nevoie de NIMIC acum/Eu n-am spus niciun moment ca nu avem nevoie de ajutor”

news

Numarul mortilor in tragedia de la Colectiv a ajuns la 44, dintre care 17 au murit in ultimele zile. Desi stia ca Romania nu are dotarile necesare pentru a trata corespunzator un numar atat de mare de raniti, Banicioiu a refuzat ajutorul extern, sustinand imediat dupa incendiu ca „nu avem nevoie de nimic in acest moment”.

Iata ce declara ministrul Sanatatii in urma cu o saptamana: „Chiar nu avem nevoie de nimic in acest moment. Medicii nostri pot gestiona situatia. (…) Franta, Germania, am primit din foarte multe parti astfel de solicitari. Momentan noi ne descurcam foarte bine. Ne descurcam foarte bine iar medicii nostri pot face fata cu brio oricarei situatii, da?”.

Dupa ce tot mai multi raniti au inceput sa moara, iar cineva, nu se stie cine in acest moment, a activat mecanismul special european de ajutor in caz de dezastru, astfel incat sa fie posibile transferuri la clinicile specializate din strainatate, Banicioiu nu si-a mai recunoscut declaratiile initiale.

„Eu n-am spus niciun moment ca nu avem nevoie de ajutor, nu-mi rastalmaciti cuvintele”, a spus ministrul, sambata, in sedinta de guvern

Iata un material realizat de PRO TV pe acest subiect, cu aceste declaratii contradictorii ale ministrului Sanatatii:

Avertismente ca Romania nu poate asigura tratament adecvat pentru toti ranitii au fost lansate de specialiste inca din primele zile de dupa tragedie. Banicioiu nu le-a ascultat:

„Ceea ce exista acum sunt niste surogate, unele chiar penibile. Nivelul tratamentului arsurilor in Romania fata de standardul din Vest este cu 20 – 30 de ani in urma. Din pacate, cel mai bun tratament pentru arsurile peste 40% profunde, mai ales complicate cu arsuri ale cailor respiratorii, este avionul spre Franta, Germania, Israel, SUA. E drept, multi pacienti nu pot fi transportati datorita starii in care se afla. Orice doctor ar veni din orice parte a lumii nu poate avea rezultate ca la el acasa, in conditiile materiale de la noi. Ne lipseste aproape tot: cladiri, sali de operatie adecvate, personal, instrumente, aparatura”, spunea Dragos Pieptu, chirurg la Iasi.

Citeste si: AFARA cu Banicioiu! Surse: Ministrul Sanatatii a BLOCAT ajutorul extern. Sase raniti au murit azi

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

Mai mult despre: , , ,


Comentarii: