„Minciunile lui Daea au produs perturbari pe bursele agricole, UE reactioneaza”. Ministrul Agriculturii trebuie sa demisioneze, anunta PNL

politica

Presedintele PNL, Ludovic Orban, a cerut, luni, demisia ministrului Agriculturii, Petre Daea, reprosandu-i faptul ca a furnizat date „umflate cu pompa” Comisiei Europene legat de productia agricola a Romaniei.

„Solicit oficial demisia lui Daea, pentru ca este un mincinos si pentru ca acest lucru a fost relevat de DG Agri (Directoratul General Agricultura al Comisiei Europene – n.red.), care i-a solicitat in mod expres sa rectifice datele privind productiile agricole pe 2018, deoarece datele prezentate sunt date umflate cu pompa, sunt date mincinoase, date care nu corespund cu productia agricola reala a Romaniei si date care au produs inclusiv perturbari pe bursele agricole, ca urmare a raportarilor fictive care au fost facute de Ministerul Agriculturii, condus de Daea”, a sustinut Ludovic Orban, la finalul sedintei Biroului Executiv al PNL, citat de Agerpres.

Comisia Europeana a cerut Romaniei sa isi revizuiasca statisticile din ultimii ani legate de productia de cereale, in special porumb. Cifrele, spun oficialii europeni dupa ce le-au analizat, sunt puse sub semnul intrebarii avand in vedere ca, desi sunt cu mult mai mari fata de 2016, sunt raportate la o suprafata similara sau chiar mai mica.

Productiile de porumb obtinute de Romania in anii 2017 si 2018 sunt reale, iar acest lucru a fost transmis in aceasta saptamana in raspunsul formulat Comisiei Europene, a replicat ministrul Agriculturii, Petre Daea, adaugand ca ii invita pe toti cei care au dubii asupra acestui aspect sa vina la recoltat de porumb sa vada cat se obtine.

Mai mult despre: ,

Comentarii: