Minciunile lui Grindeanu, demontate punct cu punct de un fost ministru: „Asta intrece orice limita a nesimtirii si a ridicolului. Sa va fie rusine!”

news

Fostul ministru al Sanatatii, Vlad Voiculescu, reactioneaza taios dupa ce premierul Sorin Grindeanu a declarat ca fostul guvern este vinovat pentru lipsa unor medicamente.

Voiculescu a publicat pe pagina sa de Facebook o lista relevanta cu actiunile pe care le-a intreprins cand s-a aflat la Ministerul Sanatatii. „Ineptiile si minciunile pe care le raspandesc nu tin loc nici de medicamente, nici de spitale”, spune fostul ministru.

„Domnul premier Grindeanu nu si-a facut temele. Nimic nou. Guvernul Grindeanu da vina pe tehnocrati. Nimic nou. Sa spuna ca eu nu am luat nicio masura pentru lipsa medicamentelor, asta intrece orice limita a nesimtirii si a ridicolului, chiar si pentru acest guvern.

Reamintesc deci cateva lucruri:

1. In urma noii metodologii de preturi (ordinul 75) a domnului Ministru Banicioiu, peste 1.700 medicamente au fost retrase de pe piata*

2. Am schimbat aceasta metodologie de preturi, prioritizand medicamentele esentiale (conform Organizatiei Mondiale a Sanatatii), vaccinurile si produsele din sange si plasma care disparusera de pe piata punand in pericol viata a mii de pacienti.
=> PSD-ALDE si guvernul domnului Dragnea se pregateste sa anuleze aceasta metodologie

3. Am implementat primul sistem in TIMP REAL si TRANSPARENT de raportare a lipsei medicamentelor! Se numeste www.medicamente-lipsa.ro
=> a functionat fara nicio problema pana la predarea mandatului meu. De cand am plecat si pana astazi sunt peste 250 de cereri de la oameni care asteapta raspuns de la actualul guvern. Mai lucreaza cineva acolo?

4. Am implementat impreuna cu STS primul sistem de MONITORIZARE A STOCURILOR in timp real! Ministerul si Agentia Nationala a Medicamentului stiu in fiecare moment (!!!) exact cate fiole/cutii/flacoane/etc. exista din fiecare medicament din aceasta tara!
=> Sistemul este functional – trebuie doar cineva sa isi dea interesul si sa ia masurile care se cuvin!

5. Ordinul care defineste OBLIGATIA DE SERVICIU PUBLIC al distribuitorilor – adica, pe romaneste: daca un medicament este in Romania, distribuitorii au OBLIGATIA sa il puna la dispozitia spitalelor si farmaciilor din Romania!… prin acest ordin se pune frana EXPORTULUI PARALEL!

Masurile guvernul PSD-ALDE de pana acum si mai ales faptul ca lasa de izbeliste mecanismele pe care le-am lasat functionale la MS, dauneaza pacientilor, medicilor, spitalelor, farmaciilor si bugetului de stat!

Exista:
– un singur BENEFICIAR real: distribuitorii de medicamente care fac EXPORT PARALEL (=vand in alta parte medicamentele destinate romanilor!) si
– un singur BENEFICIAR politic: PSD-ALDE… care mintind cu nerusinare in campania electorala au luat voturile romanilor, romani care acum vor suferi in urma disparitiei medicamentelor si a intoarcerii (in cateva luni, cand nu o sa mai poata sa dea vina pe tehnocrati) la epoca „avem de toate, tratam ca in Germania”.

A trecut campania. Nu mai este un joc politic! Ineptiile si minciunile pe care le raspandesc nu tin loc nici de medicamente, nici de spitale.

PSD a castigat alegerile. Ar face bine sa se apuce de treaba sau macar sa nu distruga ce s-a facut bun! Domnule Grindeanu, sa va fie rusine! Si nu de mine, ci de toti oamenii care v-au votat si pe care ii lasati fara medicamente!”, a scris Vlad Voiculescu pe Facebook.

Marti, premierul Sorin Grindeanu a dat vina pe fostul ministru al Sanatatii, Vlad Vociulescu, pentru lipsa unor medicamente. Premierul a fost marti la ministerul sanatatii pentru o intalnire cu titularul actual al portofoliului, Florin Bodog.  „Lucrurile nu sunt foarte simple la Ministerul Sanatatii si treneaza de un an de zile anumite probleme care trebuie rezolvate. Va dau un exemplu: lipsa anumitor medicamente. Ministerul Sanatatii a fost anul trecut notificat de lipsa unor medicamente si nu s-a luat nicio masura, acum s-au declansat procedurile. Mi se pare cea mai grava situatie”, a spus Grindeanu, citat de hotnews.ro.

„Pu vrem sa ajungem in situatia ca pe anumite componente sa avem distorsiuni in piata. O sa venim cu solutii prin dialog cu asociatiile de producatori si cu producatorii”, a declarat premierul, acuzand din nou ca „timp de un an nu s-a luat nicio masura”.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

Comentarii: