Minciunile lui Tudorel Toader, desfiintate printr-o singura replica de Augustin Lazar. Ministrul Justitiei este mai sinistru decat Antena 3

news

Procurorul general Augustin Lazar spune ca semnaturile de pe protocolul de cooperare din 2009 nu puteau fi ascunse, intrucat pe prima pagina a documentului sunt trecute numele institutiilor si ale sefilor acestora care semneaza respectivul act. „Nu ai cum sa ascunzi semnatura cand tu ai pe prima pagina a protocolului aceasta semnatura”, subliniaza Lazar.

Augustin Lazar a fost intrebat, joi, daca, in ceea ce priveste protocolul de cooperare din 2009, s-a incercat vreodata ascunderea semnaturilor.

„Daca va veti uita domniile voastre la prima pagina a protocolului, veti vedea ca sunt trecute institutiile si sefii institutiilor care semneaza protocolul respectiv. Nu ai cum sa ascunzi semnatura cand tu ai pe prima pagina a protocolului aceasta semnatura”, a afirmat Lazar, citat de news.ro.

Ministrul Justitiei, Tudorel Toader, a declarat, miercuri seara, la Digi 24, ca a cerut, in 19 martie, procurorului general sa trimita protocolul in forma secretizata, ceea ce s-a si intamplat a doua zi, insa nu a deschis imediat plicul sigilat cu documentul. Ulterior, a constatat ca lipseau ultimele doua pagini.

„Cand l-am deschis a doua zi, ce constat? Ca ultimele doua pagini lipseau. Nu stiam cine l-a semnat, intocmit. Procurorul general cred ca poate confirma, i-am dat telefon: l-am deschis, dar nu are ultimele doua pagini. Ca o fi, ca o pati, ca le cautam. A doua zi imi spune: le-am gasit, secretarea care le-a xeroxat ultimele doua pagini s-au lipit si, din greseala, s-au dus la CSM. Spuneam atunci ca e o dubla sfidare sa-mi trimita protocolul din 2009 spre desecretizare si sa nu spuna nimic de protocolul in vigoare. Sa nu-mi trimita ultimele doua pagini, sa stiu cine le-a semnat, mi s-a parut cam mult”, a sustinut Toader.

Comentarii: