Minciunile PSD-ului la Bruxelles, spulberate chiar de catre un lider al socialistilor europeni: „Politicienii au vrut sa traga Romania inapoi. Protestele, un semn extraordinar”

politica

Prim-vicepresedintele Comisiei Europene, Frans Timmermans, are numai cuvinte de lauda privind protestele anti-guvernamentale de la Bucuresti. Timmermans este membru in grupul socialistilor, din care face parte si PSD.

Intr-o sesiune de intrebari si raspunsuri cu utilizatorii de Facebook, Timmermans a spus ca in societatea romaneasca are loc o „schimbare adevarata” si ca este „minunat” ce se intampla.

„Considerati ca protestele anticoruptie din Romania sunt un semn bun privind viitorul proiectului european?”, a dost intrebat liderul socialist.

„Gasesc ca este cu adevarat incurajator. Este minunat sa vezi ca populatia Romanie si-a asumat nevoia de a lupta impotriva coruptiei. Este incredibil ce se intampla intr-o tara in care, in trecut, oamenii considerau coruptia ca fiind inevitabila, chiar daca o urau, ei au ajuns sa plateasca spagi profesorilor la scoala copiilor, la doctori. In special in politica, daca aveai nevoie de un politician, trebuia sa platesti spagi imense politicienilor. Acum s-a schimbat perspectiva. Asta nu mai prezinta o norma pentru societatea romaneasca. Este un semn extraordinar. Cand au realizat ca politicienii vor sa-i traga inapoi, au iesit in strada. Este un semn atat de incurajator. Asta arata o schimbare adevarata in societatea romaneasca. Cred ca romanii trebuie sa fie foarte, foarte mandri de ei insisi”, a spus Timmermans.

Vezi raspunsul de la min. 16.00:

Socialistul Frans Timmermans este prim-vicepresedinte al CE si comisar UE pentru Imbunatatirea reglementarilor, Relatii interinstitutionale, Stat de drept si Drepturi fundamentale

Liderii PSD au sustinut in numeroase declaratii ca protestatarii ba sunt manipulati, ba ca au fost scosi in strada de multinationale sau de catre organizatiile finantate de George Soros. Chiar si in dezbaterea care a avut loc in aceasta saotamana la Bruxelles, ministrul Justitiei a sustinut ca protestatarii nu ar fi fost nemultumiti de continutul OUG 13, ci de faptul ca a fost „inabil adoptata”, adica la o ora tarzie din noapte.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

Mai mult despre: , ,

Comentarii: