Ministerul Afacerilor Externe a confirmat decesul a doua femei cu cetatenie romana in incendiul din Valencia

externe

incendiu, Valencia, romance, decedate

Ministerul Afacerilor Externe anunta ca autoritatile spaniole au finalizat procesul de identificare a victimelor incendiului produs la o cladire de locuinte din Valencia si au confirmat decesul a doua femei cu cetatenie romana care fusesera initial declarate disparute.

„In continuarea informatiilor cu privire la situatia cetatenilor romani afectati de incendiul produs la data de 22 februarie 2024 la o cladire de locuinte din Valencia, Regatul Spaniei, Ministerul Afacerilor Externe (MAE) precizeaza ca autoritatile spaniole au notificat reprezentantii Consulatului Romaniei la Castellon de la Plana ca au finalizat procesul de identificare a victimelor si au confirmat decesul a doi cetateni romani care fusesera initial declarati disparuti. Ministerul Afacerilor Externe transmite condoleante familiei indoliate”, a transmis MAE, citat de Agerpres.

MAE precizeaza ca familia cetatenilor romani decedati a fost notificata de catre autoritatile spaniole, conform procedurilor.

Totodata, MAE mentioneaza ca reprezentantii Consulatului Romaniei la Castellon de la Plana sunt in continuare in legatura cu autoritatile spaniole si cu cetatenii romani afectati de incendiu care au solicitat asistenta consulara si urmaresc evolutia situatiei, in vederea asigurarii asistentei/protectiei consulare, conform competentelor si cu respectarea legislatiei spaniole.

Cele doua romance erau pe lista persoanelor disparute in incendiul care a mistuit un bloc din Valencia. Acestea locuiau la etajul 8 al turnului de 14 etaje exact deasupra apartamentului de unde a izbucnit incendiul.

Urmareste-ne si pe:

Mai mult despre: , , ,

Comentarii: