Ministerul Apararii al Federatiei Ruse s-a razgandit: 89 de soldati au fost ucisi in urma loviturii asupra Makiivka / Rusia da vina pe soldatii morti, care ar fi folosit telefoane mobile pentru a vorbi cu familiile

externe

Ministerul rus al Apararii a anuntat ca numarul militarilor ucisi in urma atacului de la Makiivka a crescut la 89 de persoane. Anterior s-a vorbit despre 63 de morti, scrie BBC.

Printre cei decedati se numara si comandantul adjunct al regimentului, locotenent-colonelul Bachurin, scrie RIA Novosti.

Motivul atacului, dupa cum a declarat primul adjunct al sefului principal al Directiei principale politico-militare a fortelor armate ale Federatiei Ruse, Serghei Sevriukov, a fost utilizarea masiva a telefoanelor mobile de catre personal, sfidand interdictia. „Acest factor a permis inamicului sa localizeze si sa determine coordonatele locatiei personalului militar pentru a lansa un atac cu rachete”, a declarat el.

Ministerul Apararii a raportat ca lansatorul HIMARS a fost distrus prin foc de riposta.

Partea ucraineana a declarat anterior ca aproximativ 400 de soldati au fost ucisi in urma atacului.

Presa locala spune ca lovitura a avut loc in momentul in care militarii se asezau la masa festiva de Anul Nou. Si ministrul adjunct al informatiilor din pretinsa Republica Populara Donetk (DNR), Bezsonov, a confirmat..

„Localnicii raporteaza ca atacul a avut loc exact la ora 00:01, ora noastra. Conform informatiilor mele, inamicul a folosit din nou HIMARS de fabricatie americana. Se pare ca inaltul comandament inca nu cunoaste capacitatile acestei arme. Sper ca cei responsabili pentru decizia de a folosi aceasta cladire vor fi pedepsiti”, a scris Bezsonov pe Telegram. El a adaugat ca DNR dispune de suficiente cladiri cu subsoluri solide in care pot fi gazduite persoane.

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: