Ministerul Apararii din Ucraina: Discutiile despre primirea de instructori occidentali sunt avansate

externe

challeger, ucraina

Ministerul Apararii a prcizat ca, incepand cu februarie 2024, Ucraina si-a exprimat interesul pentru „perspectiva primirii de instructori straini in Ucraina” si, in prezent, discutiile relevante cu Franta si alte tari „sunt inca in curs de desfasurare”, relateaza Evropeiska Pravda.

Comandantul-sef al fortelor armate Oleksandr Sirski a declarat ca Franta este pregatita sa isi trimita instructorii implicati in instruirea militarilor ucraineni direct pe teritoriul Ucrainei.

De asemenea, el si-a exprimat speranta ca primii instructori francezi vor veni in curand pentru a se familiariza cu posibilitatile centrelor de instruire ucrainene.

Ulterior, Ministerul Fortelor Armate al Frantei a precizat ca trimiterea instructorilor militari francezi in Ucraina pentru instruirea militarilor este inca in curs de elaborare, dar ca discutiile au avansat.

Reamintim ca, la mijlocul lunii mai, publicatia americana The New York Times a relatat ca unele state membre NATO discuta in privat posibilitatea de a trimite instructori sau contractori militari pe teritoriul Ucrainei pentru a instrui militarii ucraineni si a ajuta la repararea echipamentelor.

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: