Ministra sexy de la Tineret si Sport, sustinuta in cariera de industria alcoolului

politica

Unul dintre ministrii surpriza din cabinetul condus de Viorica Dancila este Ioana Bran, numita la Ministerul Tineretului si Sportului. Ea este fiica unui milionar din Satu Mare, Ioan Bran, cel care detine una dintre cele mai mari distilerarii de alcool din zona.

Ioana Bran, ministrul Tinereului si Sportului in noul guvern investit luni, este propunerea filialei PSD Satu Mare, condusa de Manuela Fedorca. Ioan Bran, tatal ministrei, cel care detine Distelariile Bran.

Fratele sau, Daniel Bran, a fost retinut in 2013 de DNA pentru mita in valoare de 500.000 euro. Bran a fost condamnat, in 2015, de Curtea de Apel Bucuresti, la doi ani de inchisoare pentru trafic de influenta. Danie Bran a pretins si a primit suma de 500.000 de euro pentru a interveni la ANRP in vederea acordarii unor despagubiri in suma de 5,2 milioane de euro unui interlop (Michael Muresan) pentru un teren periferic din municipiul Satu Mare. In acest dosar a fost implicat si tatal candidatei, patronul distileriei Bran, care a incasat faptic spaga de 500.000 euro, prin incheierea unui contract fictiv de imprumut cu interlopul Muresan. De-a lungul anilor au existat suspiciuni ca la firma tatalui candidatei PSD s-ar produce evaziune fiscala cu alcool.

Daniel Bran a fost consilier al lui Daniel Constantin pe cand acesta a fost Ministru al Agriculturii.

Din declaratia de avere reiese ca Ioana Bran are un apartament de 100 mp in Satu Mare, un autoturism Audi din 2010 si active financiare in valoare de 189.000 de lei, dar si un imprumut acordat in nume personal in valoare de 30.000 de lei. In dreptul capitolului venituri Ioana Bran a bifat in 2016 venituri totale de aproximativ 31.000 de lei de la firma Alcorom SRL Martinesti, de la CJ Satu Mare, de la Camera Deputatilor si din dobanzi bancare.

ioana-bran-848x478

Ioana Bran este absolventa Facultatii de Stiinte Economice din cadrul Universitatii „Babes-Bolyai” din Cluj-Napoca si detine si un masterat in audit si expertiza contabila.

A intrat in politica in 2010, iar in 2012 a fost aleasa consilier judetean pe listele USL Satu Mare. De asemenea, Ioana Bran detine functia de presedinte al Tineretului Social Democrat din Satu Mare si de vicepresedinte al Organizatiei Judetene a PSD.

Potrivit publicatie bihorene bn24.ro, in calitatea sa de secretara a Camerei Deputatilor Ioana Bran a incasat o indemnizatie de 19 500 de lei lunar, avand in vedere ca membrii Birourilor Permanente ale Camerei Deputatilor sunt platiti la nivelul ministrilor. Prin comparatie, un simplu deputat are o indemnizatie de 5.500 de lei. Intr-un an de activitate parlamentara Ioana Bran a luat cuvantul in plen de 37 de ori si de 7 ori in Biroul Permanent. Deputata a inaintat doua intrebari si interpelari catre ministri si a semnat 29 de propuneri legislative din care trei au si devenit legi promulgate.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

O noua experienta cu AK-24. Descarca aplicatia Aktual24 din App Store pentru iPhone si din Google Play pentru Android.

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: