Ministru polonez, despre REFUGIATI: „Stau in cafenele, in loc sa formeze o ARMATA pentru a-si elibera tara”

news

Noul ministru de Externe polonez a adoptat o pozitie ferma vizavi de criza refugiatilor. El a sugerat ca refugiatii sirieni ar putea forma o armata cu care sa se intoarca in tara lor ca sa o elibereze, in loc sa „bea cafea in cafenelele de la Berlin” in vreme ce militarii din Vest sunt nevoiti sa lupte cu jihadistii.

„Sute de mii de sirieni au sosit in Europa in ultima perioada. Ar putea forma o armata”, a declarat Witold Waszczykowski duminica, la televiziunea publica polona, dupa ce presedintele francez Francois Hollande a declarat ca va porni un razboi necrutator impotriva ISIS.

„Zeci de mii de barbati tineri sar din barcile lor gonflabile, cu iPad-ul in mana, si, in loc sa ceara mai intai ceva de baut sau de mancare, intreaba unde isi pot incarca telefonul mobil. Ar putea merge sa lupte pentru a-si elibera tara, cu ajutorul nostru”, a mai spus Waszczykowsk.

Ministrul a mai spus ca a incercat sa evite o situatie in care „noi ne trimitem soldatii nostri sa lupte in Siria, in timp ce sute de mii de sirieni beau cafea in (Berlin) pe bulevardul Unter den Linden sau in alte orase europene”.

In timpul campaniei electorale, Partidul Lege si Justitie a promis ca va inchide granitele Poloniei, pentru ca refugiatii si migrantii sa nu mai poata intra in tara.

Cu toate acestea, premierul Beata Szydlo a declarat ca Polonia isi va respecta angajamentele asumate de guvernul anterior de a primi peste 9.000 de refugiati in cadrul planului UE de relocare, insa a subliniat faptul ca „securitatea Poloniei si a cetatenilor sai este extrem de importanta.”

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

Comentarii: