Ministru german: In 2016 vor intra in UE peste un MILION de refugiati. ROMANIEI i se va dubla cota?

news

Ministrul de Interne al Germaniei a estimat, in cadrul unei sedinte UE, ca inca un milion de refugiati urmeaza sa intre in Europa, prin Turcia, in 2016, conform ziarului Der Spiegel, citat de Sputnik.

Oficialul a explicat ca dintre toti refugiatii, doar o treime vor ramane in Turcia.

„Ministerul de Interne estimeaza ca este posibil ca inca un milion de refugiati sa incerce sa intre in Europa, prin Turcia. Turcia va putea sa cazeze circa 200.000 dintre acestia”, a explicat Ole Schroder, intr-o sedinta la Bruxelles.

In 2015 au intrat in Europa peste 1,2 milioane de refugiati, dintre care cei mai multi, 1, 1 milioane au fost primiti de Germania. Conform cifrelor propuse de Comisia Europeana, Romania ar urma sa primeasca in total 6.351 de refugiati – 1.705 prin primul mecanism aprobat in iulie la Bruxelles si restul prin mecanismul aprobat in septembrie 2015. Germania a facut deseori apel la „solidaritate” intre tarile UE in privinta distribuirii refugiatilor. Daca acelasi mecanism de calcul va fi pastrat, cel mai probabil ca numarul refugiatilor alocati Romaniei se va dubla.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

Mai mult despre: , , ,


Comentarii: