Ministru in Guvernul Grindeanu, anunt surprinzator: „Oamenii din strada sunt perfect indreptatiti sa iasa”

news

Ministrul Economiei, Alexandru Petrescu (PSD), afirma ca protestele din strada sunt indreptatire, chiar daca crede ca „ordonanta nu a fost o greseala”.

„Ordonanta nu cred ca a fost o greseala. Trebuie sa analizam foarte bine ce se intampla in ceea ce priveste politica judiciara a acestei tari. Ca trebuie analizat mai bine? Este clar ca trebuie analizat mai bine si oamenii din strada sunt perfect indreptatiti sa iasa, sa-si mentina si sa-si spuna punctul de vedere”, a spus Petrescu, la Parlament, citat de Agerpres.

El a precizat ca in ceea ce priveste sedinta de Guvern de duminica, va analiza documentatia.

„Din punctul meu de vedere, eu nu sunt un minister care avizeaza aceste demers. Eu nu as vrea sa dau o opinie, care ar fi cea mai buna varianta. Astept si eu sedinta de Guvern. Voi analiza exact documentatia ce va fi pusa sub dezbatere si imi voi exprima acolo un punct de vedere. Cred ca trebuie sa identificam un echilibru corect intre lupta anticoruptie si drepturile cetatenilor. Asta este foarte important si acest echilibru inca nu s-a gasit. Trebuie impreuna, si cei din strada si cei din birouri, din Guvern si functionarii si cei din zona privata, trebuie sa gasim impreuna un consens si sa trecem la treaba”, a mai aratat ministrul Economiei.

De asemenea, a mai spus ca acest echilibru trebuie identificat in urma dezbaterilor.

„Echilibrul urmeaza a fi identificat in urma dezbaterilor si in special intre specialisti. (…) Nu cred ca demisia ministrului Justitiei sau faptul ca ramane in pozitie este modalitatea de a atinge acel echilibru. (…) Eu sustin orice fel de om care simte nevoia sa iasa in strada, sa-si spuna un punct de vedere. Este perfect democratic. Presedintele trebuie sa-si intre in rolul de mediator cu adevarat si abia atunci putem spera ca trecem la un punct urmator in evolutia situatiei din ultimele zile, pentru ca ceea ce se intampla acum nu poate fi decat daunator economiei”, a mai aratat ministrul Economiei.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

Mai mult despre: ,

Comentarii: