Slugarnicie. Ministrul Agriculturii il lauda pe fiul lui Dragnea pentru ferma de porci primita cadou de la Tel Drum: „Ma duc sa il felicit!”

politica

Ministrul Agriculturii, Petre Daea, vrea sa-l felicite pe fiul lui Liviu Dragnea pentru ferma de porci despre care presa a scris ca ar fi un cadou de la celebra Tel Drum.

Declaratia a fost facuta la B1 Tv, in contextul in care Guvernul a dat un un aviz favorabil proiectului de lege privind aprobarea „Programului carne de porc din fermele romanesti”, de care ar putea beneficia si fiul lui Dragnea.

„Este o speculatie. Nu are niciun fel de legatura domnul Dragnea. Nu are niciun fel de legatura cu existenta sau inexistenta fermei dumnealui (a lui Stefan Dragnea – n.red.). Si vreau sa va spun un lucru care se poate demonstra. Nici nu-l cunosc pe fiul domnului Dragnea.

Maine ma duc sa-l felicit pentru ca s-a apucat de o activitate extrem de grea pentru Romania si foarte costisitoare care asigura carne de porc pentru Tara Romaneasca. Dvs vreti sau nu vreti sa avem o asemenea specie in Romania? Vreti sau nu vreti sa mancam ceea ce trebuie din tara noastra? Doriti numai discutii?”, a mai spus ministrul Agriculturii.

Intrebat de ce Guvernul a dat un astfel de program doar pentru carnea de porc si nu si pentru carnea de vita, ministrul Agriculturii s-a aratat deranjat.

„Lasati-ma cu carnea de vita, ca importam de toate. O sa rezolvam si cu carnea de vita, dar dumneavoastra nu vreti intai sa rezolvam treaba cu porcul? Ca vad ca toata ziua va luati de lucruri extrem de… Sunt extrem de suparat ca eu sunt ministrul Agriculturii si sunt responsabil de politicile agricole si trebuie sa dau tarii mancare.

Din acest punct de vedere sunt nu numai iritat, sunt si intrigat de faptul ca duceti in peiorativ un program extrem de important pe care il are tara si la care noi, cu totii, specialistii, am lucrat, iar cei care se afla in acest sector extrem de afectat in loc sa se concentreze pe treburile pe care le au stau sa asculte showurile pe care le organizati la televizor”, a spus ministrul.

Hotnews.ro a dezvaluit, recent, ca fiul lui Dragnea, Stefan Valentin Dragnea, detine o ferma de porci la Salcia care a primit subventii de la Uniunea Europeana in valoare de peste 3.000.000 de euro in ultimii trei ani.

Stefan Valentin Dragnea a preluat ferma in aprilie 2014. Stefan Valentin Dragnea a devenit, in aprilie 2014, actionar al combinatului de porci iar potrivit contractelor de la Registrul Comertului a preluat pachetul majoritar pentru doar 500 de lei (110 euro).

Porcii sunt apoi sunt ingrasati intensiv cu concentrate de cei 150-200 de muncitori platiti cu maximum salariul minim pe economie, au marturisit localnicii angajati la familia Dragnea.

Stefan Valentin Dragnea a devenit patron al Romcip SA Salcia in aprilie 2014 in schimbul unui aport de capital de 50 de lei si a unei achizitii de actiuni de 450 de lei in cadrul srl-ului Ludikon System, societate care este actionar cu 99,84% in cadrul fermelor de suine. Cum finantarile europene se incaseaza cu un an intarziere, rezulta ca familia lui Dragnea a primit subventii si ajutoare europene destinate Romcip pentru perioada 2013-2017.

Intre noiembrie 2009 si ianuarie 2014, Romcip a fost detinut de Petre Pitis, director si presedinte al Consiliului de Administratie al Tel Drum, companie de constructii despre care Teodor Nitulescu, fost prefect de Teleorman, sustine ca este controlata de Liviu Dragnea prin intermediul unor paravane, trei fosti colegi de liceu.

Intre ianuarie si aprilie 2014, Romcip a mai trecut pe la un intermediar, Ilie Liviu Dragne (fara a), un consatean cu Liviu Dragnea, amandoi fiind nascuti in Gratia, comuna din Teleorman.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: