Ministrul Apararii din Belarus anunta ca vine o „ciocnire militara directa” cu NATO: „Concluzia este clara”

externe

Viktor Krenin

Viktor Krenin, ministrul Apararii din Belarus, sustine ca Occidentul face pregatiri active pentru o confruntare militara directa cu Rusia. 

„In Occident sunt in curs pregatiri militare intense, se investesc sume uriase de bani in acest scop. Trebuie sa se inteleaga ca in lumea capitalista nimeni nu-si investeste degeaba averea in in arme scumpe si in cresterea armatei.

Deci se poate trage o concluzie clara: Posibilitatea unei ciocniri militare directe cu NATO in viitor devine tot mai clara”, a subliniat Krenin, conform site-ului german de stiri n-tv.de, citat de MSN.

Acesta sustine ca singura bariera pentru ca Occidentul sa nu lanseze un razboi de amploare este amenintarea unui raspuns nuclear la actiunile sale.

In Europa si in Statele Unite, factorii de decizie politica si liderii militari nutresc ingrijorari cu privire la potentialul nuclear considerabil al Rusiei, dupa cum a relatat platforma germana de stiri Berliner Morgenpost.

Ministrii de externe din UE sunt de acord ca haosul politic sau militar intr-o tara cu un arsenal nuclear extins reprezinta o amenintare semnificativa pentru Europa. In prezent, Rusia are aproximativ 5900 de focoase nucleare, dintre care intre 1588 si 1674 sunt gata de utilizare imediata, in functie de sursa. Aceste focoase servesc in principal ca componente ale rachetelor nucleare strategice cu raza lunga de actiune, cu o putere de distrugere semnificativa.

Aproximativ jumatate din aceste focoase nucleare imediat dislocabile ar fi lansate cu ajutorul rachetelor sol-aer, in timp ce aproximativ 580 sunt destinate submarinelor nucleare, iar restul ar putea fi lansate din 60-70 de avioane de bombardament greu.

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: