Ministrul Apararii revine cu precizari, dupa gafa monumentala de la Antena 3. Virusul Dancila se propaga in guvern

politica

Ministrul Apararii a declarat marti seara la Antena 3 ca la baza de la Deveselu sunt ”rachete balistice”, care nu ar putea sa-l ”incante” vreodata pe Vladimir Putin. La baza de la Deveselu nu sunt rachete balistice, ci interceptoare, baza fiind centrul unui sistem defensiv. Miercuri dimineata, Mihai Fifor a revenit asupra afirmatiilor sustinand ca ”a fost in cel mai rau caz o eroare de interpretare”.

„Evident ca niciodata presedintele Putin nu o sa fie extrem de incantat de faptul ca in Romania se dezvolta capabilitati militare foarte serioase. Cum ar putea fi vreodata presedintele Putin incantat de faptul ca in Romania avem baza militara de la Deveselu, cu rachetele balistice, cum ar putea vreodata presedintele Putin sa fie incantat ca avem baza de la Mihail Kogalniceanu, populata cu militari americani si noi insistam in continuare fata de Statele UNite in parteneriatul strategic sa asiguram permanenta militarilor americani pe teritoriul romanesc? Cum ar putea vreodata Federatia Rusa sa fie incantata ca Romania isi dezvolta capabilitatile navale?”, a spus ministrul apararii aseara la Antena 3.

Miercuri dimineata, Fifor a declarat, insa, ca ”niciodata nu as putea afirma ca la baza de la Deveselu se afla rachete balistice” si ca afirmatia sa de la Antena 3 a fost ”o greseala de intelegere, de interpretare”. „A fost in cel mai rau caz o eroare de interpretare”, a declarat el, intr-o interventie telefonica la Digi 24.

Urmareste-ne si pe:

Mai mult despre: , ,

Comentarii: