Ministrul austriac de Externe avertizeaza: Refugiatii din Siria sunt NIMIC pe langa ce va urma

externe

Ministrul austriac de Externe, Sebatian Kurz, trage un serios semnal de alarma si avertizeaza ca un nou val imigrationist se va napusti dinspre Africa spre Europa.

In timpul vizitei sale in Etiopia, Kurz a spus ca „trebuie sa schimbam regulile: ajutorul nu trebuie sa fie dat in Europa, ci in tarile de bastina ale refugiatilor”. Conform ministrului, numai asa se pot ajuta mai multi oameni.

„De aici, din Africa, refugiatii vor pleca si maine dimineata si asta se va intampla daca nu schimbam sistemul si nu schimbam convingerea generala ca Europa poate starpi toate relele din lume”, a spus Kurz, citat de agentia austriaca de presa APA, preluata de BGNES.

El a avertizat ca dinspre Africa pot pleca spre Europa cateva milioane de persoane in acest nou val imigrationist, care s-ar putea dovedi mult mai mare decat cel provocat de refugiatii din Siria si Irak.

Ministrul a amintit ca autoritatile din Etiopia au rezultate palpabile datorita ajutorului international, dar, cu toate acestea, 30% din populatia tarii traieste sub pragul saraciei. „Trebuie sa schimbam impresia generala ca Europa ii poate prelua pe toti”, a incheiat Kurz.

In acelasi timp, Organizatia Internationala a Migratiei a spus astazi ca valul imigrationist nu a incetat nici macar in lunile mai reci de iarna. De la inceputul lui 2016, prin Marea Mediterana in Europa au sosit mai mult de 67.000 de refugiati. In 2015, in Eur0pa au cautat refugiu 1.400.356 imigranti.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: