Ministrul Badalau, ca la bodega in sedinta de Guvern. Sta cu pachetul de tigari pe masa

politica

Noul ministru al Economiei, Niculae Badalau, a fost fotografiat in sedinta de Guvern avand pe masa, in fata sa, pachetul de tigari. Conform legii, este interzis fumatul in institutiile publice.

„Ia uitati-va la Badalau, cum sta el cu tigarile pe masa la sedinta de guvern, ca-n bodega la Bolintin Vale. ‘Baiete, un Neumarkt la dom’ ministru!'”, a remarcat ironic jurnalistul Ionel Stoica, pe Facebook.

Badalau, presedinte al PSD Giurgiu, a fost numit ministru al Economiei in urma recenetei remanieri guvernamentale.

In anul 1988, Niculae Badalau a fost condamnat la un an de inchisoare cu executare la locul de munca. Era subinginer la CAP, de unde a furat patru saci cu grau pe care i-a vandut unui localnic pentru 1200 de lei.

Badalau a fost prins de militie dupa ce, in calitate de subinginer la CAP Malu Spart, a furat patru saci de grau. El a fost condamnat la inchisoare cu executare insa a scapat in urma unei gratieri ordonata de Nicolae Ceausescu.

„In ziua de 13.11.1988, inculpatul Badalau Nicolae, subinginer la ICAPA Giurgiu, profitand de neatentia muncitorilor din cadrul Bazei de receptie Malu Spart care serveau masa de pranz, a sustras 4 saci cu grau, in greutate de 12 duble, dintr-un patul (…), vanzandu-i cu suma de 1.200 lei”, notau procurorii in actul de acuzare.

badalau-instantabadalau-instanta2

In anul 2006, Badalau a fost implicat intr-o afacere imobiliara suspecta. A cumparat cu 12 000 de euro un teren de 130 de hectare de la o firma pe care o detinuse inainte. Ulterior, terenul a fost vandut pentru 3 milioane de euro unui dezvoltator imobiliar.

In 2008, cand deja era deputat in Parlamentul Romaniei, in legislatura 2004 – 2008, Agentia Nationala de Integritate a sesizat DIICOT pentru a-l cerceta pe Badalau pentru spalare de bani.

Tot ANI i-a intocmit lui Badalau si un dosar pentru fals in declaratii, intrucat nu a declarat un teren detinut in Bolintin si o vanzare de teren catre o firma.

Mai mult despre: , ,


Comentarii: