news

Ministrul borfasilor se comporta ca intr-o dictatura. Tudorel Toader anunta ca refuza sa discute cu Kovesi despre acuzatiile pe care i le aduce

Ministrul Justitiei, Tudorel Toader, a precizat vineri, pentru Agerpres, ca nu va avea o discutie cu Laura Codruta Kovesi asupra Raportului privind activitatea manageriala de la Directia Nationala Anticoruptie.

Intrebat daca intentioneaza sa il cheme pe procurorul-sef al DNA, Laura Codruta Kovesi, pentru a purta o discutie asupra raportului, Tudorel Toader a raspuns ca nu.

Ministrul Justitiei, Tudorel Toader, a anuntat joi ca va declansa procedura de revocare din functie a procurorului sef al Directiei Nationale Anticoruptie, Laura Codruta Kovesi, pentru ”acte si fapte de netolerat intr-un stat de drept”.

”In temeiul prevederilor art. 54 alineatul 4 coroborat cu 51 alineatul 2 litera b din Legea 303/2004 privind Statutul judecatorilor si procurorilor, declansez procedura de revocare din functie a procurorului sef al DNA. Raportul, insotit de propunerea de revocare a procurorului sef, va fi transmis catre Sectia pentru procurori a CSM, precum si catre presedintele Romaniei, pentru a analiza si pentru a decide in acord cu competentele constitutionale pe care fiecare le are”, a declarat Tudorel Toader, la MJ.

Procurorul sef al DNA, Laura Codruta Kovesi, a precizat vineri ca va urma procedura legala si ca va raspunde punct cu punct tuturor afirmatiilor prezentate de ministrul Justitiei, Tudorel Toader, care a propus revocarea ei din functie.

„Voi urma procedura legala si ma voi prezenta, oricand este nevoie, sa raspund, punct cu punct, tuturor afirmatiilor prezentate de ministrul Justitiei”, a transmis Kovesi vineri.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

O noua experienta cu AK-24. Descarca aplicatia Aktual24 din App Store pentru iPhone si din Google Play pentru Android.

Urmareste-ne si pe:
AK-24

Share
Published by
AK-24

Recent Posts

Un tribunal din Istanbul a condamnat-o pe terorista siriana care a comis un atentat cu bomba din noiembrie 2022 la 1.790 de ani de inchisoare

Un tribunal din Istanbul a condamnat-o pe principala autoare a atentatului mortal cu bomba comis…

46 de secunde ago

Ministrul israelian al Securitatii Nationale, Ben-Gvir, a fost ranit intr-un accident rutier, dupa ce masina in care se afla s-a rasturnat – VIDEO

Ministrul israelian de extrema-dreapta al Securitatii Nationale, Itamar Ben-Gvir, a fost ranit usor si transportat…

31 de minute ago

Israelul anunta Egiptul ca va da o „ultima sansa” acordului privind ostaticii, inaintea lansarii atacului asupra orasului Rafah

Israelul vede cele mai recente eforturi de a obtine o incetare a focului si un…

45 de minute ago

Pelerinaj de Florii pe strazile Bucurestiului. Procesiunea va incepe astazi la orele 16.00 de la Manastirea Radu Voda

Arhiepiscopia Bucurestilor va organiza sambata, in Bucuresti, Pelerinajul de Florii, la care vor participa ierarhi,…

2 ore ago