politica

Ministrul Caciu (PSD), atac violent la adresa lui Citu: „Ne-a lasat inflatie”. Sustine ca liderul PNL nu se pricepe la economie

Ministrul Finantelor, Adrian Caciu, a avut joi mai multe comentarii batjocoritoare la adresa presedintelui PNL, Florin Citu, dupa ce acesta s-a aratat ingrijorat de cresterea dobanzilor la imprumuturile contractate de Romania.

„Este exclus, nu stiu de ce domnul presedinte Citu e atat de ingrijorat. Dobanzile sunt stabile acum, dar ele au crescut intre ianuarie 2020 si noiembrie 2021. Sunt chiar mai mici decat in noiembrie. Am stabilizat dobanzile. Inflatia cu care ne confruntam, lasata de cei dinaintea noastra si care sunt acum ingrijorati, e cea mai mare din ultimii ani. Platim mai mult pe dobanzi pentru ca dobanzile sunt aferente capitalului bugetat. Sunt 57 miliarde euro imprumutati in ultimii doi ani, de fostele guverne”, a declarat Caciu.

Caciu a lansat apoi inca o ironie la adresa lui Citu suferand ca acesta nu se pricepe la economie.

„Romania plateste mai mult anul acesta pentru ca dobanzile sunt si pe imprumuturile din anii trecuti. In ultimii doi ani, Romania a imprumutat peste 57 de miliarde, iar aceste imprumuturi sunt purtatoare de dobanzi. Nu, nu exista riscul de a apela la FMI! Nu exista nici risc de recesiune! Haideti sa lamurim pentru economistii care se pricep. As vrea sa observati o chestiune. Cursul valutar de astazi este mai mic decat in noiembrie. Nu este mare diferenta, dar situatia Romaniei este una grea. Nu am venit la guvernare intr-o exuberanta ca de acum incolo va fi paradis, poate ceilalti care au fost la guvernare v-au spus ca este fantastic, nu, am venit sa stabilizam tara, am venit sa avem finantare, increderea investitorilor exista”, a mai spus Caciu.

„Nu inteleg de unde incepem cu astfel de afirmatii, de ce se fac astfel de acuzatii doar am fost cu totii acolo, am fost cu totii in Parlament. Eu sunt dispus sa merg in coalitie sa discutam. Chiar am redus deficitul in 2021. Am incheiat anul cu un deficit de 6,7%. Am inteles ca dansul a spus sau, ma rog, nu conteaza, ca ar fi ramas deficitul la 5% si ca dansul a lasat un deficit de 4%. Nu a lasat un deficit de 4%, ci de 4,7%. Nu uitati ca, la rectificare, a trebuit sa punem bani de salarii si de pensii”, a mai atacat Caciu.

Urmareste-ne si pe:
Victor Gheja

Share
Published by
Victor Gheja

Recent Posts

Bode: „Partidul National Liberal va da presedintele Romaniei in persoana domnului Nicolae Ciuca”

Secretarul general al PNL, Lucian Bode, se arata increzator ca ”Partidul National Liberal va da…

10 minute ago

PSD-PNL, doar 1,67% dintre voturi. Sondaj printre tinerii romani membri ai comunitatii Reddit. Ce partid este pe primul loc

Un sondaj realizat in randul comunitatii Reddit Romania arata ca PSD-PNL ar obtine numai 1,67%…

2 ore ago

AUR aduce circul si la Brasov. L-a trimis pe scandalagiul Dan Tanasa sa candideze la Primarie

AUR Brasov si-a schimbat peste noapte candidatul la Primaria Brasov, anuntand vineri ca noul candidat…

3 ore ago

Premierul Poloniei: „Situatia din Ucraina este critica. Deznodamantul razboiului s-ar putea decide in urmatoarele saptamani”

Premierul polonez Donald Tusk a avertizat vineri ca in Ucraina "situatia pe front este critica"…

3 ore ago