Ministrul Carmen Dan a avut timp iar de minciunile Andreei Cosma si a dispus verificari urgente, desi deputata pitipoanca de Prahova nu a facut nici macar o cerere scrisa

news

Politia Romana anunta ca s-a constituit o echipa de control pentru a face verificari la IPJ Buzau, dupa ce deputatul PSD Andreea Cosma si fratele acesteia au a reclamat ca testele cu poligraful facute acolo ar fi fost falsificate.

Inspectorul sef al IPJ Buzau Virgil Pantazi a declarat luni, referindu-se la afirmatiile facute de deputatul PSD Andreea Cosma si de fratele acesteia conform carora martori falsi erau trimisi de la DNA Ploiesti pentru a fi testati cu poligraful la Buzau, ca exista practica de a se face astfel de teste in alt judet si ca nu au existat contestatii vizand activitatea psihologului care opereaza poligraful de la Buzau.

Ministrul Afacerilor Interne Carmen Dan a anuntat inca de luni dimineata ca vor fi facute verificari la Inspectoratul de Politie Judetean Buzau, dupa ce si deputatul Andreea Cosma, dar si fratele acesteia au sustinut ca, pentru sustinerea unor declaratii mincinoase, martori falsi trimisi de la DNA Ploiesti erau testati cu aparatul poligraf de la Buzau, iar proba era prezentata in instanta.

„Conducerea Politiei Romane a dispus constituirea unei echipe de control, pentru verificarea aspectelor in cauza, semnalate la nivelul IPJ Buzau. Activitatea de verificare se efectueaza sub coordonarea specialistilor Directiei Control Intern si a Institutului National de Criminalistica din cadrul Inspectoratului General al Politiei Romane”, anunta luni IGPR.

Reprezentantii institutiei precizeaza ca la IPJ Buzau, in perioada 2014-2017 au fost facute 91 de testari cu aparatul poligraf, niciun rezultat nefiind contestat.

In functie de rezultatul verificarilor vor fi luate masuri, mai spune Politia.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

O noua experienta cu AK-24. Descarca aplicatia Aktual24 din App Store pentru iPhone si din Google Play pentru Android.

Mai mult despre: , , , ,

Comentarii: