externe

Ministrul de Externe al Austriei a pledat pentru mentinerea dialogului cu Rusia. Chiar daca „Rusia incearca sa puna stapanire pe un alt stat intr-un mod neoimperialist”

Ministrul de externe al Austriei, Alexander Schallenberg, se pronunta pentru mentinerea canalelor deschise de dialog cu Rusia, in ciuda incercarii acesteia „de a captura un alt stat intr-un mod neoimperialist”. Schallenberg a declarat acest lucru intr-un interviu acordat agentiei ARA la finalul sederii sale la dezbaterea generala a Adunarii Generale a ONU de la New York, relateaza Glavcom.

„Bineinteles ca ar trebui sa o facem. Avem platforme relevante, fie in cadrul ONU, fie, de exemplu, in cadrul Organizatiei pentru Securitate si Cooperare in Europa. Astfel de organizatii nu au fost niciodata cluburi cu aceeasi mentalitate. Acest dialog a fost intotdeauna foarte dificil, chiar si in timpul Razboiului Rece. Nu trebuie sa uitam acest lucru”, a comentat Shallenberg la intrebarea daca este necesar sa se discute mai mult cu Moscova.

Potrivit ministrului austriac, exista multe probleme globale, de la clima la dezarmare, „in care putem face progrese doar daca vorbim cu Moscova”. In acelasi timp, el a recunoscut ca Rusia face o incercare neoimperialista de a pune mana pe un alt stat.

„Din punctul nostru de vedere occidental, desigur, este dificil. Rusia incearca sa puna stapanire pe un alt stat intr-un mod neoimperialist. Aceasta nu este o situatie in care putem sta deoparte si nu putem face nimic, pentru ca este vorba de propria noastra siguranta. Ne bazam pe faptul ca toata lumea, indiferent daca are sau nu arme nucleare, respecta dreptul international”, a adaugat ministrul.

Urmareste-ne si pe:
Victor Mihalache

Share
Published by
Victor Mihalache

Recent Posts

China a detronat Rusia, a devenit cel mai mare furnizor de arme pentru Africa. Ce urmareste de fapt Beijingul

China a devenit cel mai mare furnizor de arme pentru Africa, depasind Rusia, anunta publicatia…

3 ore ago

S-a redeschis circulatia pe Transalpina. Intre Ranca si Curpat se va circula doar intre orele 08:00 – 18:00

Directorul Companiei Nationale de Administrare a Infrastructurii Rutiere, Cristian Pistol, a anuntat ca Transalpina s-a…

3 ore ago

Cautarea tinerilor disparuti in viitura din Italia continua. MAE nu le confirma, inca, cetatenia romana

Cei trei tineri, un baiat si doua fete, probabil de origine romana, dati disparuti din…

3 ore ago

Abordare fascista la Brasov, candidatul Scripcaru are de gand sa cenzureze cultura. El anunta ca „valorile bolnavicioase” vor fi interzise

Candidatul PSD-PNL la Primaria Brasovului, George Scripcaru, anunta ca in cazul in care va reveni…

3 ore ago

Mai bine mai tarziu decat niciodata! O carte imprumutata in 1939 a revenit la o biblioteca finlandeza dupa 84 de ani

Angajatii unei biblioteci publice din Helsinki au fost surprinsi cand o copie a „Refugiatilor” de…

6 ore ago

Savantii britanici au pus la punct un test de saliva care poate detecta rapid cancerul de prostata

Oamenii de stiinta din Marea Britanie au dezvoltat un test de saliva care ar putea…

6 ore ago