Ministrul de Externe al Ungariei da in vileag o intelegere privata cu seful PSD: „Domnul Dragnea mi-a promis ca se va rezolva”. Insa nu s-a rezolvat

politica

Ministrul Afacerilor Externe si Comertului Exterior al Ungariei, Peter Szijjarto, a declarat joi, intr-o conferinta de presa la Targu Mures, ca, in privinta infiintarii Liceului Teologic Romano-Catolic (LTRC) de la Targu Mures crede in „dialog si nu in mesaje lansate in media” si ca, intrucat liderul PSD, Liviu Dragnea, i-a promis ca situatia scolii se va rezolva, nu are niciun motiv sa nu se increada in vorbele acestuia.

„Desigur, nu puteam sa trecem nici pe langa problema scolii. Eu vreau sa va spun ca cred in dialog si nu in mesaje lansate in media. Si, desi nu facem parte din aceeasi familie de partide europene, totusi, prin colaborarea guvernului roman, s-a dovedit ca, prin dialog, se pot atinge niste scopuri care, in trecut, nu am crezut ca se vor putea. Cu domnul Melescanu avem o relatie foarte buna, foarte amicala.

Domnul Dragnea mi-a promis ca situatia liceului romano-catolic se va rezolva, deci nu avem niciun motiv sa nu ne incredem in vorbele lui, deci speram, foarte mult, nu avem nicio indoiala, ca se va reinfiinta Liceul Catolic. Si UDMR-ul face demersuri in acest sens si se intereseaza cum s-ar putea sa se faca acest lucru, chiar si dupa decizia Curtii Constitutionale, dar in niciun caz nu vreau ca acesta sa fie un mesaj transmis prin media”, a aratat Peter Szijjarto, citat de Agerpres.

Ministrul de Externe ungar a aratat ca este increzator in dialog, ca tot ce s-a obtinut a fost rezultatul dialogului si ca este foarte important ca guvernele Romaniei si Ungariei sa fie in relatii stranse.

„Se vede ca, prin dialog, am putut sa rezolvam o multime de lucruri. Desigur, suntem cu totii putin nerabdatori, dar acesta e un lucru normal, dar rezultate pe care le-am obtinut nu le-am fi putut obtine fara dialog. Un lucru important este ca Guvernul Romaniei si Ungariei sa fie in relatii stranse si astfel sa progresam impreuna si sper ca acest lucru se va putea face si in cazul Liceului Romano-Catolic din Targu Mures”, a subliniat Peter Szijjarto.

Curtea Constitutionala a admis, saptamana trecuta, sesizarea depusa de un grup de 50 de parlamentari PNL si 16 parlamentari PMP privind legea de infiintare a Liceului Romano-Catolic din Targu-Mures, cu predare exclusiv in limba maghiara.

Legea a fost atacata la Curtea Constitutionala in 13 februarie.

Presedintele executiv al PMP Eugen Tomac a spus ca infiintarea liceului reprezinta ā€˛ambitiile Ungariei de a-i umili pe romani in anul Centenaruluiā€¯.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

O noua experienta cu AK-24. Descarca aplicatia Aktual24 din App Store pentru iPhone si din Google Play pentru Android.

Mai mult despre: , ,

Comentarii: