Ministrul de Externe palestinian anunta ca Dragnea si Dancila au fost adusi degeaba in Israel: „Presiunile vor esua”

news

Riyad Malki, ministrul de Externe al Autoritatii Palestiniene, sustine ca Bruxelles-ul a transmis clar tuturor statelor membre ca ar trebui sa respecte pozitia UE privind Ierusalimul, anume ca este capitala a doua state, astfel ca nu ar trebui sa-si mute ambasadele de la Tel Aviv la Ierusalim.

Oficialul a declarat pentru postul radio Vice of Palestine ca autoritatile palestiniene sunt in contact cu Uniunea Europena pentru a preveni posibilitatea ca vreun stat membru UE sa-si mute ambasada la Ierusalim, adaugand ca presiunile din partea Israelului asupra unor state europene vor esua, informeaza agentia palestiniana de stiri WAFA, citata de Mediafax.

Malki a mai afirmat ca aceasta chestiune a fost abordata in cursul discutiilor cu ministrii de Externe din Germania si Franta, care au confirmat ca nu vor permite nicio deviere de la pozitia UE pe aceasta tema.

Din acest motiv au existat tentative din partea Cehiei si Romaniei de a ocoli aceasta decizie prin discutii privind deschiderea de consulate onorifice la Ierusalim, a declarat Malki, adaugand ca cele doua state au sectii consulare in acest oras de peste zece ani, astfel ca nu este nimic nou in pozitia lor.

Ministrul palestinian a mai declarat ca Romania si Cehia doresc sa ramana in Uniunea Europeana si realizeaza ca daca nu se conformeaza consensului UE ar putea fi vizate de sanctiuni.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

O noua experienta cu AK-24. Descarca aplicatia Aktual24 din App Store pentru iPhone si din Google Play pentru Android.

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: