Ministrul de Externe refuza sa spuna cum a votat ambasadorul Romaniei la UE in cazul Kovesi: „Votul este secret”

politica

Ministrul de Externe, Ramona Manescu, a refuzat, joi, sa spuna ce mandat i-a dat ambasadoarei Romaniei la UE, Luminita Odobescu, in legatura cu votul din COREPER la candidatura lui Kovesi.

Intrebata in acest sens de Digi24, Manescu a spus ca „votul este secret”. Insa Luminita Odobescu nu putea sa voteze de capul ei ci trebuia sa isi exprime votul in conformitate cui deciziile de la Bucuresti.

Viorica Dancila, care vineri miercuri seara, anunta ca Luminita Odobescu are mandat sa voteze impotriva lui Kovesi, a declarat joi seara ca nu stie cum a votat aceasta.

„Este un vot majoritar, din 22 de voturi au fost 17 voturi pentru. Majoritatea trebuie acceptata. Nu stiu (n.r. daca presedintele a sunat-o pe Luminita Odobescu, ambasadorul Romaniei la UE), este o informatie inca neverificata, vom vedea pe urma cum a votat. Nu am discutat astazi cu doamna Odobescu, am trimis punctul de vedere al Guvernului”, a declarat Viorica Dancila.

Surse politice anuntasera anterior ca presedintele Iohannis a sunat-o pe Odobescu si i-a cerut sa voteze in favoarea lui Kovesi.

Dacian Ciolos, pe de alta parte, a dezvaluit ca Ramona Manescu i-a promis in urma cu doua saptamani ca Odobescu va vota pentru Kovesi „pentru ca e romanca”.

„In urma cu doua saptamani am avut o intalnire cu dna Ramona Manescu la Parlamentul Europea. venit la mine sa discutam posibilitatea de a sprijini anumite candidaturi ale unor romani in institutii internationale. Mi-a cerut sprijinul si am zis ca in masura in care pot, voi sprijini. Am primit-o in birou la mine in calitate de presedinte al grupului Renew”, a declarat Ciolos la Digi24.

„Am intrebat ce face Guvernul cu doamna Kovesi si dansa mi-a zis ca Guvernul va sprijini candidatura pentru ca e romanca”, a mai spus Ciolos.

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: