politica

Ministrul de Interne, despre politistii cu fumigene: „Este inadmisibil ca tu, lider sindical, sa te pretezi la instigare, la a darama garduri”

Ministrul de Interne Lucian Bode a afirmat, joi, despre manifestatia de miercuri din fata Palatului Cotroceni a angajatilor din sistemul apararii si administratiei publice unde cativa protestatari, sindicalisti din Politie, s-au imbrancit cu jandarmii si la care au fost aruncate fumigene, ca ceea ce s-a intamplat nu face cinste celor care se vor reprezentantii politistilor.

„Nu sunt de acord cu aceasta afirmatie. Sunt un sustinator al oricarei forme de protest civilizata. Ce s-a intamplat ieri (miercuri – n.r.) in respectiva manifestare la care faceti referire nu face cinste celor care se vor reprezentantii politistilor.

Este inadmisibil ca tu, lider sindical, sa te pretezi la instigare, la a darama garduri, la a instiga, pana la urma, la nerespectarea legii. Eu asa ceva nu mi-am putut imagina si este nedrept ca din cei aproximativ 100 de manifestanti, undeva intre 10 si 15 erau reprezentantii politistilor. Restul erau din sistemul de penitenciare, grefieri si asa mai departe. Nu este corect ca pui aceasta eticheta, ca politistii s-au batut cu jandarmii. Jandarmii au aplicat legea”, a declarat Lucian Bode, intrebat joi la Parlament despre protestul de miercuri si daca este de acord cu astfel de actiuni violente.

El a adaugat ca jandarmii doar au aplicat legea si nu au fost instigatori sau violenti.

„Ce-ar insemna ca un politist aflat in timpul activitatii, de la Rutiera, spre exemplu, sa constate ca un jandarm nu respecta legislatia rutiera. Il lasa sa mearga mai departe? Jandarmii au aplicat legea. Nu au fost violenti, nu au instigat. Cei care au instigat au fost cativa, noi i-am identificat. Jandarmeria i-a identificat si au primit amenzile de rigoare”, a completat Bode.

Urmareste-ne si pe:
AK-24

Share
Published by
AK-24

Recent Posts

Kim Jon Un primeste cadou un cantec in care este descris drept „tata prietenos” si un „marel lider”

In Coreea de Nord a fost lansata o noua melodie care il lauda pe liderul…

9 ore ago

Politia suedeza a impuscat un barbat care a ranit trei femei cu un cutit

Politia suedeza a impuscat si arestat un barbat care ar fi ranit trei femei cu…

9 ore ago

Castigatorul semimaratonului de la Beijing si-a pierdut medalia. La fel si celilalti trei atleti care au incetinit pentru a-l lasa sa castige

Organizatorii i-au retras medalia de aur lui He Jie la semimaratonul de la Beijing de…

10 ore ago

Aproape jumatate din marile orase ale Chinei se scufunda

Aproape jumatate dintre orasele mari ale Chinei sufera niveluri „moderate pana la severe” de subsidenta…

10 ore ago