news

Ministrul de Interne i-a dat afara pe sefii politiei din Bacau si Onesti: „Principala deficienta constatata a fost cea referitoare la relationarea defectuoasa dintre factorii de comanda”

Ministrul Afacerilor Interne, Lucian Bode, a anuntat, miercuri, inlocuirea din functie a inspectorului sef al IPJ Bacau si a adjunctului acestuia, precum si a sefului Politiei Onesti si a adjunctului sau, in urma dublei crime comise acest oras.

De asemenea, Bode a declarat, intr-o conferinta, ca a dispus si sesizarea Parchetului pentru neglijenta in serviciu referitoare la modul de interventie la acest caz.

Ministrul de Interne a precizat ca a mai sesizat unitatea competenta de parchet si in legatura cu modul de solutionare a plangerilor depuse anterior evenimentului.

Bode a adresat condoleante familiilor victimelor si a prezentat rezultatul verificarilor preliminare de la Onesti.

„Cu privire la modul de implicare a conducerii Inspectoratului de Politie a judetului Bacau si aici ma refer la inspectorul sef si la adjunctul acestuia (…), adjunctul s-a deplasat cu intarziere la fata locului, minimizand importanta evenimentului. Cu toate ca autorul a amenintat de mai multe ori ca va comite fapte de violenta, nu au fost dispuse masuri legale in acest sens. (…) Conducerea IPJ Bacau nu a valorificat in intregime toate datele si nu a informat complet si corect esalonul superior pentru a se aloca resurse multiple”, a declarat Lucian Bode.

El a mai spus ca la nivelul sefului Politiei Onesti si a adjunctului acestuia a fost ignorat trecutul autorului prin prisma comportamentului in societate, iar amenintarile anterioare nu au fost documentate corespunzator.

„Principala deficienta constatata a fost cea referitoare la relationarea defectuoasa dintre factorii de comanda, ceea ce a determinat lipsa coordonarii actiunilor si neasumarea responsabilitatilor”, a mai spus Bode, care a precizat ca nu va tolera nicio deficienta in actiunile care vizeaza siguranta cetateanului.

Gheorghe Morosan urmeaza sa fie audiat de procuror in dosarul deschis pentru omor calificat, atunci cand starea de sanatate ii va permite.

Gheorghe Morosan – un barbat de 68 de ani, a sechestrat, luni, doi muncitori intr-un apartament din Onesti si ulterior i-a injunghiat. Atunci, fortele de ordine au intrat in apartament si l-au impuscat pe agresor.

Una dintre victime a fost declarata decedata la fata locului, iar a doua a murit la spital. Agresorul a fost internat in spital pentru acordarea de ingrijiri medicale.

Apartamentul in care s-au comis crimele fusese al agresorului, iar acum se afla in proprietatea Chimcomplex in urma unei executari silite.

Autorul dublei crime are patru condamnari la activ, in anii 1987, 1991, 1992 si 2010, ultima fiind in Italia pentru conducerea sub influenta bauturilor alcoolice sau a stupefiantelor.

Urmareste-ne si pe:
AK-24

Share
Published by
AK-24
Tags: lucian bode

Recent Posts

Universitatea Harvard va elimina copertile din piele umana ale unei carti din anii 1800

Universitatea Harvard a eliminat copertile din piele umana ale unei carti din secolul al XIX-lea…

4 ore ago

Parlamentul francez sustine proiectul de lege pentru interzicerea discriminarii bazate pe coafuri, culoare sau textura a parului

Camera inferioara a parlamentului francez a sustinut un proiect de lege care interzice discriminarea bazata…

4 ore ago

SUA: Un caine robot politist a evitat o potentiala varsare de sange, dar a fost impuscat de trei ori

Politia din statul american Massachusetts a multumit unui caine robot pentru ca a ajutat la…

4 ore ago

Un avion rusesc s-a prabusit in Crimeea: „Rusii si-au doborat propriul avion Su-27”

Un avion rusesc s-a prabusit joi in apropiere de orasul Sevastopol din Crimeea ocupata. "Un…

3 ore ago