Ministrul de Interne ii cere lui Voican Voiculescu sa demisioneze: „Cei care sunt trimisi in judecata nu ar trebui sa ocupe functii de demnitate publica”

politica

Ministrul de Interne, Marcel Vela, a comentat, duminica, referitor la faptul ca Gelu Voican Voiculescu este director al Institutului Revolutiei Romane, ca astfel de functii de demnitate publica nu ar trebui detinute de persoanele trimise in judecata.

Ministrul Vela a fost intrebat, duminica, dupa ce a participat la o slujba de comemorare a eroilor Revolutiei, ce parere are despre faptul ca Gelu Voican Voiculescu, trimis in judecata in dosarul Revolutiei, este chiar directorul Institutului Revolutiei Romane. Marcel Vela a spus: „Nu mi se pare corect!”.

„Din punctul meu de vedere, ca fost acuzator al multor fapte a domnului in cauza, ca revolutionar si acum ca ministru al Afacerilor Interne, cred ca cei care au anumite probleme, care sunt trimisi in judecata nu ar trebui sa ocupe functii de demnitate publica, la acest nivel, mai ales cu privire la un subiect atat de important pentru Romania, asa cum este Revolutia din decembrie. Evident ca nu eu trebuie sa decid acest lucru, dar populatia, institutiile, presa si probabil in viitor se va analiza tot ce tine de acest aspect”, a explicat ministrul de Interne, citat de Mediafax.

Marcel Vela a adaugat ca nu se pronunta cu privire la justitie, subliniind, insa, ca „mai sunt multe lucruri neclare cu privire la Revolutie si este de datoria magistratilor, a justitiei sa faca lumina”.

Gelu Voican Voiculescu a fost trimis in judecata, alaturi de Ion Iliescu, in dosarul Revolutiei, cazul aflandu-se pe masa judecatorilor de la Inalta Curte de Casatie si Justitie (ICCJ). El este acuzat de infractiuni contra umanitatii. Fosul vicepremier Voican Voiculescu a participat sambata si duminica la evenimente de comemorare a eroilor care au murit la Revolutia din decembrie 1989. La unul dintre acestea, sambata, el a fost huiduit, imbrancit si lovit in cap cu o carja, parasind Piata Universitatii sangerand.

Recent, el a fost in mijlocul unui scandal legat de un concert al Institutului Revolutiei Romane, institutie pe care o conduce. Mai multe organizatii civice au contestat, vineri, evenimentul organizat de Institut, pentru care s-ar fi alocat 100.000 de euro de la bugetul de stat. Ulterior, sambata, evenimentul a fost anulat.

Voican Voiculescu detine functia de director al Institutului Revolutiei Romane din Decembrie 1989, din martie 2018.

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: